marți, 1 august 2017

Itinerar spiritual 33




Arta plastică contemporană românească 


Cristina Sabău - Trifu 


Muzeul Județean Satu Mare 


3 august 2017





    Joi, 3 august 2017, ora 17:00, la Secţia de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare, P-ţa Libertăţii nr. 21, se va vernisa expoziția: Itinerar spiritual 33, semnată Cristina Sabău-Trifu.
    Absolventă a Secției de Textile a Academiei de Arte Ion Andreescu din Cluj Napoca, artista a avut bucuria de a împleti de-a lungul a peste trei decenii de activitate, pasiunea profesiei în care s-a specializat, cu bogăția spirituală a credinței romano-catolice, cultivată încă din copilărie. La șansa pe care și-a contruit-o cu multă munca și perseverență se adaugă o sensibilitate artistică de un mare rafinament, precum și o erudiție nebănuită a personalității ei atât de discrete.
    În expoziție vor fi prezentate amenajări interioare de sanctuare catolice, icoane de altar, picturi religioase precum și vestimentație liturgică. Lucrările Cristinei Sabău-Trifu sunt prezente în multe din bisericile din România dar și din străinătate. Ornamentația parietală precum și noblețea vestimentației preoțești create de artistă, au însoțit gândul de înalțare sprituală a mii și mii de credincioși în timpul oficierii liturghiei.
   Dr. Felicia Grigorescu și dr. Kiss Imola - istorici de artă,vor prezenta artista şi expoziţia, iar baritonul Kincses Márk și pianistul Balaskó Balázs sunt invitați să susțină un moment muzical.
Vă aşteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu