joi, 6 iulie 2017

Povestea Castelului Peleş
Lansare de carte 


Principele Radu al României 


Castelul Peleș, Sinaia 


12 iulie 2017

   Curtea Veche Publishing și Muzeul Național Peleș vă invită miercuri, 12 iulie 2017, începând cu ora 15:00, la Sinaia, la evenimentul de lansare a cărții-album Povestea Castelului Peleş, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Național Peleș și va avea loc în Sala de Muzică (Aleea Peleșului nr. 2). Intrarea este liberă.
   Manifestarea va avea loc în prezența ASR Principelui Radu al României. Alături de Alteța Sa Regală vor lua cuvântul în cadrul lansării domnii Narcis Dorin Ion (manager al Muzeului Național Peleș), Mircea Hortopan (directorul de Patrimoniu al Muzeului Naţional Peleş) și doamna Irén Arsene Máté (director general Curtea Veche Publishing). Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.
    Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.
Cartea-album Povestea castelului Peleş este disponibilă pe site-ul editurii 
 la prețul de 80 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu