luni, 19 iunie 2017

Theatrum mundi




Arta plastică contemporană românească 


Galeria Romană, București 


22 iunie - 22 iulie 2017



    Galeria Romană are plăcerea de a vă invita joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 19:00, la vernisajul expoziției Theatrum mundi.
    În cadrul expoziției vor expune : Constantin Flondor, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Ion Grigorescu, Mihai Sârbulescu, Matei Lăzărescu, Valentin Scărlătescu, Dan Mohanu, Cristian Dițoiu, Constantin Ținteanu, Mircea Roman, Ruxandra Grigorescu, Bogdan Vlăduță și Florentina Voichi
    Din nevoia de a da vieţii un înţeles care de multe ori îi scapă, de a ordona Haosul care îi provoacă nelinişte şi spaimă, omul instinctiv a încercat să se pună pe sine în centru, să masoare nemăsuratul cu trimiteri permanente la făptura proprie, să aşeze şi să controleze obiectele în aşa fel încât, între pereţii unei încăperi, să reproducă Universul şi într-un anumit sens să-l reinventeze.
    Teatrul Lumii sau Teatrul Memoriei, după cum mai este cunoscut Cabinetul de curiozităţi, preferă starea de împietrire a obiectelor golite parcă de viaţă, în opoziţie cu Lumea aflată în continuă mişcare şi turbulenţă, plină de pasiune şi suferinţă, care precum Șarpele Mitic este pradă şi prădător totodată, se autodevorează şi renaşte în permanenţă.
    Precursor al muzeului modern, cabinetul ne arată un fascinant univers al obsesiilor şi pasiunilor, al ambiţiilor şi vanităţilor, un loc în care dorinţa de cunoaştere este de nestăvilit. Alcătuit din colecţii enciclopedice de obiecte aparţinând istoriei naturale şi geologiei, etnografiei, din pictură şi sculptură, artefacte religioase şi antichităţi, menirea lui este să uimească şi să surprindă.
    Cabinetul propus de noi vrea sa fie un loc în care privitorul să dorească a cunoaşte povestea din spatele fiecărui exponat, să ceară lămuriri iar în lipsa acestora să-şi dea singur răspunsuri, cabinetul ideal este cel în care orice explicaţie imaginată, oricât de fantezistă, este plauzibilă.
Expoziția este deschisă în perioada 22 iunie-22 iulie 2017, 
de luni până vineri: 10:00-18:00 și sâmbătă: 10:00-15:00.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu