joi, 15 iunie 2017

Istoria omenirii




Lansare de carte 


Hendrik Willem von Loon 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


17 iunie 2017





    Editura Humanitas vă aşteaptă sâmbătă, 17 iunie, ora 11:30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru lansarea volumului Istoria omenirii de Hendrik Willem van Loon, unul dintre cei mai importanţi autori de istorie pentru copii şi adolescenţi.
    Această carte esenţială pentru adolescenţi apărută pentru prima dată în 1921 şi distinsă cu Newbery Medal va fi prezentată de Dan C. Mihăilescu şi Pavel Bartos, iar moderatorul întânirii va fi Iustina Croitoru, editor-coordonator al colecţiei Humanitas Junior.
    Istoria omenirii. O istorie multimilenară depănată de un mare povestitor. O istorie care poate fi parcursă cu sufletul la gură, într-o săptămână, sau pe îndelete, într-o vacanţă. Iar atunci când închidem cartea rămânem adânciți în gânduri, pentru că, dincolo de fapte, povestitorul ne pune în față marile întrebări despre lume și om. Ediţia aceasta, adusă la zi, cu capitole noi şi o minunată introducere semnate de Robert Sullivan, porneşte din zorii timpurilor şi ajunge până la dezvoltarea reţelelor de socializare (Facebook şi Twitter), vorbind despre evenimentele și personalitățile fără de care întreaga istorie a civilizaţiei ar fi fost alta.
    Hendrik Willem van Loon (1882–1944) s-a născut la Rotterdam. În anul 1902 pleacă în Statele Unite pentru a studia la Cornell University. Îşi obţine doctoratul la Universitatea din München, în 1911, cu o teză intitulată The Fall of the Dutch Republic (Căderea Republicii Olandeze), care va deveni, în 1913, prima sa carte publicată. Este corespondent al agenţiei Associated Press în Rusia, în timpul revoluţiei din 1905, iar apoi în Belgia în anul 1914, la începutul Primului Război Mondial. Se întoarce în Statele Unite; conferenţiază la Cornell University, iar în 1919 devine cetăţean american. În 1940 îl sprijină pe Franklin D. Roosevelt în campania electorală şi îi îndeamnă pe americani să se împotrivească totalitarismului după ce, cu doi ani înainte, denunţase nazismul într-un volum care a avut ecou în epocă. Este unul dintre cei mai importanţi autori de istorie pentru copii şi adolescenţi; a publicat zeci de volume, pe care le-a şi ilustrat. Cea mai cunoscută carte a sa este, fără îndoială, Istoria omenirii, apărută pentru prima dată în 1921 şi actualizată ulterior de autor, apoi de fiul său şi de alţi istorici. A fost, în 1922, prima operă distinsă cu Newbery Medal, prestigios premiu nord-american destinat literaturii pentru copii.
Traducerea volumului a fost realizată de Cornelia Dumitru.
Intrarea este liberă
Pentru rezervări:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu