sâmbătă, 13 mai 2017

Urme în timp
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa 


București 


20 mai 2017

    Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa are plăcerea de a vă invita sâmbătă, 
20 mai 2017, începând cu ora 16:30 la Urme în timp, un eveniment complex care deschide Noaptea Muzeelor de la Antipa cu o lansare de carte, un vernisaj și o masă rotundă cu invitați de prestigiu.
    Programul special al evenimentelor prilejuite de Noaptea Muzeelor de la Antipa va debuta cu lansarea cărții Originea speciilor, de Charles Darwin, apărută anul acesta la editura Herald, urmată de vernisarea expoziției temporare Urme în timp, în prezența paleoartistului Eduard Olaru. Expoziția ilustrează evoluția și originile omului modern prin reconstruiri grafice a 16 specii de hominide.
   Începând cu ora 18:00, timp de două ore, invitați de prestigiu vor participa la o masă rotundă organizată în Atrium-ul Muzeului, în apropierea scheletului de Deinotherium gigantissimum, care va fi transmisă în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi video on line pe www.radioromaniacultural.ro. Elementul surpriză al serii îl constituie dezbaterea interactivă, în care publicul va juca rol de invitat, putând adresa în mod direct întrebări participanților la întâlnire. Dezbaterea va fi moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de ştiinţă la Radio România Cultural.
    Pe parcursul serii, publicul va avea ocazia să viziteze gratuit expoziția permanentă a Muzeului, începând cu ora 18:00 și, totodată, să participe la o serie de activități specifice de cercetare, care vor avea loc în curtea Muzeului, începând cu ora 22:00. Digi Animal World va fi prezent și în acest an la Noaptea Muzeelor de la Antipa, oferind vizitatorilor scurte proiecții de filme documentare, precum și alte surprize.

Programul detaliat al evenimentului Urme în timp este următorul:
-             16:30 - 17:00 – lansare de carte Originea speciilor*;
-             17:30 - 18:00 – vernisarea expoziție temporare Urme în timp*;
-             18:00 - 20:00 – masa rotundă pe tema teoriei lui Darwin despre evoluția speciilor și impactul ei asupra societății;
-             18:00 - 24:00 – vizitarea gratuită a expoziției permanente a Muzeului;
-             18:00 - 24.00 – proiecții de filme documentare oferite de Digi Animal World;
-             22.00 - 23.00 – colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din Muzeu**;
-             22.00 - 23.00 – interceptarea sunetelor de lilieci din grădina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiștilor din Muzeu**.
*) Participarea la aceste evenimente se va face pe baza înscrierii prealabile pe email info@antipa.ro, în limita a 100 de locuri.
** Demonstrațiile realizate de către cercetătorii Muzeului Național de Istorie Naturală 
Grigore Antipa se vor face numai în condiții meteorologice favorabile.
Pe data de 20 mai 2017, în intervalul orar 10:00 – 16:30, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa va fi închis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu