joi, 18 mai 2017

La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altădată




Galați 


20 mai 2017





    Cea de a III-a ediţie a manifestării culturale La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altădată va avea loc sâmbătă, 20 mai 2017, începând cu ora 15:00, la Grădina Publică din Galaţi.
    Evenimentul este organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi, Asociaţia Tinerii şi Viitorul din Galaţi,cu sprijinul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Teatrul Dramatic Fani Tardini, Comunitatea Elenă din România- Filiala Galaţi, Uniunea Ucrainenilor din România- Filialele din Galaţi şi Tulcea, Uniunea Ruşilor Lipoveni - Filialele din Galaţi şi Brăila, Comunitatea Meglenoromânilor din Tulcea, Liceul de Artă Dimitrie Cuclin din Galaţi, Clubul de dans sportiv Fantezia, Polifonic Cvartet din Galaţi, Palatul Copiilor din Galaţi.
    Manifestarea este dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea independenţei de stat a României. Doamne şi domnişoare îmbrăcate în costume de epocă, domni purtând costume militare sau civile din perioada anilor 1877-1878, vor putea fi văzuţi prin Grădina Publică din Galaţi, alături de publicul care se va delecta, timp de patru ore, cu muzica de promenadă, polcile, marşurile şi valsurile vremii, cu cântecele şi dansurile comunităţilor etnice ale oraşului cosmopolit, vor putea savura berea, braga şi delicioasele produse de patiserie tradiţionale puse la dispoziţie de firme din Galaţi, precum şi de comunităţile elenă, ucraineană, ruso-lipoveană.
    Mihail Kogălniceanu, domnitorul Carol I, vor putea fi, de asemenea, văzuţi în Grădina Publică, alături de armata română care se va înfrunta cu armata turcească, reprezentate de către membrii Asociaţiei Tradiţia Militară.
Accesul publicului la manifestare este, ca de obicei, liber.
    După încheierea spectacolului, în jurul orei 21:00, incursiunea în istoria, arta şi cultura locală, regională şi naţională va putea continua la muzeele gălăţene deschise până noaptea târziu, deoarece, ca o fericită coincidenţă, Noaptea Muzeelor a fost organizată în aceeaşi zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu