joi, 27 aprilie 2017

La ceas aniversar




Muzeul Național de Geologie 


București 


6 mai 2017




   Institutul Geologic al României, în parteneriat cu Asociația Cultural-Științifică In Memoriam Gh. M. Murgoci, vă invită în data de 6 mai 2017 să participați la manifestarea dedicată aniversării a 145 de ani de la nașterea lui Gheorghe Munteanu Murgoci.
   Evenimentul debutează la ora 10:00 în holul principal al Muzeului Național de Geologie din Șoseaua Kiseleff, numărul 2, continuă cu depunere de coroane la statuia marelui savant și cu alocuțiuni privind întreaga activitate a geologului.
   Din programul manifestării face parte și vizitarea expozției permanente din cadrul Muzeului Național de Geologie.
Informații la telefon: 031/438.17.44 - Muzeul Național de Geologie
RSVP: 0740/54.64.49 – Constantin Murgoci

Gheorghe Munteanu Murgoci
1872-1925

   “Şi doar a fost uşor de înţeles că cel dintâi lucru pe care trebuie să-l ştie bine un Romîn e ţara lui: ce este într-însa, cari sînt fraţii lui şi cum e viaţa ce o duc laolaltă ”
(Gh. M. Murgoci – Consideraţiuni asupra unei viitoare geografii a ţerii)

   Întemeietor al școlii românești de pedologie, geolog, mineralog român, Gheorghe M. Murgoci a prezentat prima schiță de hartă agrogeologică a țării la scara 1: 2500000, unde repartiția principalelor tipuri de sol apare cu o deosebită claritate, a descoperit noi minerale și zăcăminte de substanțe minerale utile și a elaborat teorii intrate în patrimoniul științei mondiale. Creația sa științifică cuprinde pe de o parte studiile sale de geologie-mineralogie-petrografie, iar pe de altă parte studiile sale asupra solurilor din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu