marți, 28 martie 2017

Pictură hiperrealistă: Zbor
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, București 


Marius Bogdan


31 martie 2017
  Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa vă invită să participați la vernisajul expoziției de pictură hiperrealistă Zbor, care va avea loc în data de 31 martie, ora 18:00, la sediul său din Șos. Kiseleff nr. 1.
   Expoziția reunește 30 de lucrări din portofoliul artistului Marius Bogdan care cristalizează două pasiuni ale acestuia – ornitologia și pictura. Autorul ne surprinde cu o serie de picturi miniaturale, în stil realist, reprezentând diverse specii de păsări și care reliefează pregnant dragostea artistului pentru natură, iar lucrările sunt realizate în culori acrilice şi în acuarelă, cu accentul pus pe acurateţea detaliilor. Stilul de pictură miniatural realist, utilizat chiar şi la tablourile mari, îi permite artistului să reliefeze cromatica deosebit de bogată a penajului păsărilor.
   Cu prilejul vernisajului expoziției de pictură hiperrealistă Zbor dorim să vă amintim că pe 
1 aprilie este Ziua Internațională a Păsărilor, eveniment care are ca scop conştientizarea de către public a nevoii de a proteja păsările prin ocrotirea habitatelor lor.
   Pe lângă faptul că sunt componente esenţiale ale ecosistemelor din care fac parte, păsările reprezintă o nesfârșită sursă de inspirație pentru noi, iar acest lucru a fost cel mai frumos subliniat de Brâncuși, atunci când afirma: "Spre imensitatea văzduhului - aceasta este Pasărea mea. Copil fiind, am visat totdeauna că aş fi vroit să zbor printre arbori, spre ceruri. De 45 de ani port nostalgia visului acestuia şi continuu să creez Păsări măiestre. Eu nu doresc să reprezint o pasăre, ci să exprim însuşirea în sine, spiritul ei: zborul, elanul…”.
   Vă invităm așadar vineri, pe 31 martie, de la ora 18:00, la vernisajul unei inedite expoziții hiperrealiste: Zbor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu