miercuri, 22 februarie 2017

Signum Memoriae




Colecții și Colecționari


Romeo Stoia


Muzeul Municipal Mediaș


27 februarie - 31 martie 2017





    Expoziţia temporară propusă publicului vizitator în această perioadă de către Muzeul Mediaş prezintă o categorie specială de exponate, majoritatea dintre ele făcând parte din colecția particulară a medieșeanului Romeo Stoia. Piesele reprezintă o colecție unitară, extrem de vastă și de bogată, reprezentativă pentru domeniile medalistică, heraldică și filatelie.
   Colecția d-lui Romeo Stoia cuprinde un număr impresionant de medalii, insigne, decorații, plachete și exponate filatelice, multe dintre ele reflectând diferite momente din istoria orașului Mediaș. Din punct de vedere cronologic, obiectele prezentate în cadrul expoziției marchează o perioadă de peste un secol, cele mai vechi fiind emise în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ele provenind din diferite state europene (România, Franța, Anglia, Germania, Spania, Bulgaria, Ungaria, Rusia etc.), dar și din SUA și Asia.
    Expoziţia este completată cu câteva piese care provin din patrimoniul Muzeului Municipal Mediaş și care fac referire la o serie de decorații militare din perioada Primului Război Mondial și insigne aparținând unor organizații și asociații medieșene de la începutul secolului XX.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu