marți, 28 februarie 2017

Povestea Ei




Arta plastică contemporană românească


Daniela Ungureanu


Galeria de Artă Grand Hotel Traian, Iași


3 - 17 martie 2017





    Artista Daniela Ungureanu, este absolventă a Universității de Arte George Enescu Iași, a Facultății de arte plastice, decorative și design, a Universității Al. I. Cuza Iași, Facultatea de Istorie-cu master în istorie antică și medievală și profesor de pictură la Palatul Copiilor Iași.
   Povestea Ei este expoziția artistei Daniela pe care o dedică în totalitate femeii, sărbătorind eternul feminin. Lucrările sunt rezultatul unui drum plin de suișuri și coborâșuri, de realizări și eșecuri, de bucurii și tristeți. Expoziția este compusă din lucrări de grafică și pictură, reprezentând trăiri și emoții intense.
    O operă de artă este o materie formată, o existență nederivată, o realitate independentă și într-un anumit fel absolută. Lucrările se sustrag aspectului, simplelor parțialități sau limitări.
O operă de artă este valabilă datorită existenței ei, universală în însăși singularitatea sa. Caracterul extraordinar al artei este că ne găsim în fața unui "lucru” și găsim în el o "lume”. Forma pură are caracterul în sine, esențialmente comunicativ, are un stil aparte, ce este însăși spiritualitatea artistului care se relevă astfel în ea.
   "Un pictor devine abil mai degrabă observând lucrurile decât obosindu-se să le copieze(…)” (Ingres, in Lhote, III)
    Expoziția de pictura și grafică Povestea Ei, semnată de artista Daniela Ungureanu, poate fi vizitată în perioada 3-31 martie 2017, la Galeria de Artă Grand Hotel Traian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu