joi, 12 ianuarie 2017

Un loc sigur




Arta plastică contemporană românească


Elena Bobi Dumitrescu


Galeria Galateca, București


17 ianuarie - 18 februarie 2017




   La început de an, Galeria Galateca propune publicului un subiect de o sensibilitate aparte, 
Un loc sigur, proiect semnat de Elena Dumitrescu, inspirat de experiența maternă a artistei și curatoriat de Simona Vilau. Expoziția, ce va fi vernisată marți, 17 ianuarie, ora 19:00, cuprinde lucrări recente, realizate în perioada 2015-2016, ce tratează o temă de care ea este foarte atașată – universul copilăriei descoperit dintr-o perspectivă personală, maternă.
   Sculpturi supradimensionate, din papier maché, redau un univers fragil, sensibil şi special, proiectând experienţa unică de părinte și deopotrivă martor şi participant. Viața sa cotidiană, dublată de spiritul efervescent al lucrului continuu în atelier, fiind pentru Elena Dumitrescu cea mai fertila zona de inspirație.
   Despre acest nou proiect Simona Vilău afirmă “Figurile portretizate sunt clasice, arhetipale, dar investite cu trăsături dragi, binecunoscute, ale copiilor săi, care i-au populat opera încă de la apariția lor pe lume. Trecerea de la figuri arhetipale, inspirate de clasicismul greco-roman sau de iconografia romanică și a Renașterii timpurii italiene, la figuri particulare, recognoscibile, aflate în proximitatea artistei, s-a petrecut în mod firesc, mai întâi sub formă de simboluri ale maternității – siluete schematice, fetuși, bebeluși sau diverse ipostaze ale mamei și copiilor, iar apoi ele au devenit din ce în ce mai personalizate, cu trăsături particulare, ca lucrul după model – portrete și figuri întregi de copii care se joacă sau care se îmbăiază și jucării din bronz, create într-un spirit ludic de sorginte pop”.
Expoziția rămâne deschisă la Galateca în perioada 17 ianuarie – 18 februarie, 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu