joi, 12 ianuarie 2017

La Enescu, de Ziua Culturii Naţionale
Muzeul Național George Enescu


București, Sinaia, Tescani


15 ianuarie 2017 

   Ca în fiecare an, Muzeul Național George Enescu dedică Zilei Culturii Naționale câteva evenimente:
   În anul în care se comemorează 100 de ani de nașterea lui Dinu Lipatti, muzeul prezintă o expoziție omagială foto-documentară în Foaierul Săii Radio – aripa Temișana - în perioada 
15 ianuarie - 10 februarie 2017.
   Realizată de Cristina Andrei și având-o drept consultant științific pe Olga Grigorescu – muzicolog expoziția, expoziția dedicată lui Dinu Lipatti îl prezintă pe muzicianul român în calitate de pianist, compozitor, profesor, partener de scenă al lui George Enescu, punctând câteva aspecte importante din viața și cariera sa, prin intermediul a numeroase fotografii, afișe, manuscrise, programe și articole de presă.
   "O fericită coincidenţă a făcut ca pe pământul acestei ţări să se nască, la o depărtare de 36 de ani, doi mari artişti din medii diferite, având însuşiri identice: aceeaşi modestie, aceeaşi putere de muncă, acelaşi avânt creator, aceeaşi imensă dragoste pentru arta pe care o slujeau cu sfinţenie. Să cinstim aşadar memoria lui George Enescu şi a lui Dinu Lipatti!". (Mihail Jora, 1967)
   La sediul de la București – Palatul Cantacuzino se poate vizita expoziția temporară Muzica de cameră a lui George Enescu – Lucrările cu număr de opus, vernisată pe data de 19 decembrie 2016, iar la Casa Memorială George Enescu din Sinaia expoziția Ritm, culoare, armonie, prezentată de clasa prof. Ileana Dragomirescu de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din București.
   Duminică, 15 ianuarie 2017, la secţiile sale din Bucureşti - Palatul Cantacuzino, Sinaia - Casa memorială George Enescu şi Tescani - Secţia Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu muzeul vă invită la Ziua Porţilor Deschise pentru Fotografie.
Accesul pentru vizită şi fotografie va fi gratuit, între orele 10:00 – 17:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu