miercuri, 18 ianuarie 2017

Întâlnirile Centrului de Studii Turce




Pompiliu-Nicolae Constntin


Facultatea de Istorie, București


18 ianuarie 2016





  Centrul de Studii Turce vă învită la o nouă întâlnire dedicată istoriei și civilizației otomane și turce, având de această dată ca temă fotbalul.
   Fotbalul a devenit un indicator al relațiilor internaționale în perioada interbelică, iar confruntările dintre România și Turcia nu fac excepție. În contextul apropierii geografice, echipele naționale ale celor două țări au jucat patru meciuri în anii ‘20. Primul meci din istoria naționalei turce de fotbal a fost cu România și, precum celelalte dispute, s-a desfășurat într-un context politic și social interesant. Prelegerea va recompune puzzle-ul istoric al acestor meciuri, cu imagini și articole din presa vremii.
   Invitatul lunii ianuarie este dr. Pompiliu-Nicolae Constantin, cercetător asociat al CEREFREA – Universitatea din București. Pompiliu-Nicolae Constantin este doctor în istorie (Universitatea din București) și în științe politice (Université Libre de Bruxelles). Proiectele sale de cercetare vizează istoria sportului și aspectele socio-politice ale sportului în Europa de Est, istoria orală și istoria minorităților etnice.
   Intalnirea va avea loc la sediul CST, sala 8, parter, Holul de Marmură al Facultății de istorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu