marți, 31 ianuarie 2017

De la Sacrificiu la Speranță




Prezențe românești peste hotare


Mihai Țopescu


Five Plus Art Gallery, Viena, Austria


2 - 28 februarie 2017




    Filiala Târgu Jiu a UAP din România anunță că artistul vizual Mihai Țopescu va avea în data de 2 Februarie 2017, la Five Plus Art Gallery, Viena - Austria, vernisajul expoziției personale de sculptură și video De la Sacrificiu la Speranță. Expoziția este deschisă publicului în perioada 2-28 februarie 2017.
    "În tendința generala a mișcărilor artistice, de a se ancora în realitatea imediată, unde <povestea> înlocuiește <obiectul de artă>, propun un alt tip de discurs, ca o alternativă.
După ciclul Sacrificiul, Sacrificiul uman, Sacrificiul spiritual, sau Sacrificiul artistului, ca o continuare a acestei alternative, pe firul logic al acestui <tipar spiritual> propun ciclul Seranța. Speranța ca un sentiment de încredere în viitor, de reușită, dar nu ori cum, ci prin Martiriu – suferință, îndurare, supliciu. O speranță ce o așteptăm de la alții, dar și de la noi! Cum ar fi posibil martirul dacă nu ar exista călăul ?
   Am încercat prin artă, eliberarea de codul unei mentalități afectate de scepticismul și angoasa <omului aproximativ> și al <operei aproximative> a acestui început de secol.
  Am propus prin intermediul proiectelor mele vizuale o alternativa non-polemica la <starea> pe care arta contemporană, sceptică și reducționistă o promovează cu atâta insistență. Refuzând asimilarea în acest concept al <creației și valorii de moment> propun un tipar de exprimare al unei realități umane și spirituale care este resimțită ca fiind cea profundă.”
Mihai Țopescu
   Expoziția artistului este itinerantă, prima din acest proiect realizându -se anul trecut la Galeria Pygmalion din Timișoara. Următoarea expoziție cu această temă va avea loc în cursul acestui an la București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu