joi, 10 noiembrie 2016

Halucinant
Arta plastică contemporană românească


Dănăilă Alexandru Adin


Complexul Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță, Galați


11 noiembrie 2016

    Vineri, 11 noiembrie 2016, cu începere de la ora 18:00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură Halucinant realizată de tânărul artist Aldyn, pe numele său adevărat Dănăilă Alexandru Adin, un pictor ale cărui lucrări se încadrează în sfera fantasticului. 
   Aldyn vine în faţa publicului gălăţean cu 16 tablouri care expun o viziune întunecată a lumii, lăsând în urmă influenţele simboliste, cubiste sau biomecaniste anterioare. Călător necunoscut prin oraşul invizibil (Maşina de diseminare), Purgatorium 11, Demon feminin 6, Chipul dezamorsat - Muza înălţării 7 - Ape tulburi, Halucinant 11 - Natura dezorganizată, sunt doar câteva din denumirile lucrărilor care vor fi expuse.
   Expoziţia se înscrie într-un stil cu totul nou de pictură, ca şi viziunea fantastică, ce a dus la apariţia ei. Vizitatorul va avea impresia că tablourile se repetă prin tematică şi subiect, însă sub alte sensuri şi ipostaze. Halucinant este a 17-a expoziţie personală de pictură a lui Aldyn şi a treia pe care acesta o expune la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi, după Interferenţe (2011) şi Contact (2014). Pasionat de pictură şi literatură, Aldyn abordează în lucrările sale curente artistice precum realismul, hyperrealismul, cubismul, biomecanismul sau simbolismul. În domeniul graficii şi al picturii a realizat un număr de aproximativ 300 de tablouri de mici şi mari dimensiuni, cărora li se mai pot adăuga şi alte creaţii de artă digitală. Expoziţia Halucinant de Aldyn, va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi până pe 31 ianuarie 2017.

Ermitaj
De prin lume adunate...


Rusia


Colecții și Colecționari


CartofiliePictură italiană din secolele XVI - XVIII
Mapă-set, cărți poștale necirculate. 1962.
Explicații exclusiv în limba rusă.


Piața - loc simbolic al orașului
Expoziție de fotografie


Cătălin D. Constantin


Muzeul Municipiului București


10 noiembrie 2016 - 8 ianuarie 2017

    Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 17:00, la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București, are loc conferința de deschidere a expoziției, susținută de dl. profesor Vlad Alexandrescu. În cadrul evenimentului vor lua cuvântul dl. Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București, Dan Lăcătuș, curatorul expoziției și Cătălin D. Constantin.
    Vlad Alexandrescu este profesor la Universitatea din Bucureşti, unde predă cursuri de filosofia limbajului, filosofii ale modernităţii, literatură şi cultură franceză a secolului al XVII-lea. A fost distins cu premiul Pierre-Georges Castex al Academiei de Ştiinţe Morale şi Politice din Paris, în 2013, şi cu premiul Nicolae Bălcescu al Academiei Române, în 2014. A fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Marele Ducat de Luxemburg între anii 2006-2011 și Ministru al Culturii, în 2016.
    Cătălin D. Constantin, inițiatorul proiectului și autorul fotografiilor, este editor de carte și lector la Facultatea de Litere, unde predă cursuri de etnologie și de antropologie vizuală.În 2011 a obținut titlul de doctor la Facultatea de Litere a Universității din București cu o teză despre viața de zi cu zi a burgheziei în prima parte a secolului al XX-lea în orașele din România. În 2014 susține cel de-al doilea doctorat, la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu, o lectură culturală și antropologică a piețelor de oraș din Europa, subiect din care s-a dezvoltat și tema acestei expoziții. A coordonat mai multe colecții de beletristică și a editat numeroase cărți de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc. Cel mai recent volum, Ferestre din București și poveștile lor s-a bucurat de mare succes, tirajul epuizându-se în numai două luni de la apariție.

Maeștrii cântăreți din Nurnberg
De pe scenele teatrului românesc de-odinioară


Teatrul de Operă și Balet al R. P. R.


Colecții și Colecționari


Înscrisuri de toate felurile
Program-broșură, Teatrul de Operă și Balet al R. P. R., București.
Stagiunea 1957 - 1958.
November
Prezențe românești peste hotare


Ioana Niculescu-Aron


Institutul Cultural Român, New York, S.U.A.


11 noiembrie 2016Institutul Cultural Român din New York 
are plăcerea de a vă invita la expoziția de pictură:
November de
Ioana Niculescu-Aron.

Vernisaj: vineri, 11 noiembrie 2016, orele 19:00-21:00

Romanian Cultural Institute in New York
200 East 38th Street, New York, NY 10016
www.icrny.org

    Expoziția este deschisă până la data de 24 noiembrie 2016 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00-13:00 și 16:00-18:00, numai prin programare la telefon: 212-687-0180.
   Ioana Niculescu-Aron (n. 1994, București) a absolvit Universitatea Națională de Arte București, secția Pictură, în 2015 și a fost admisă, în același an, la programul de master Strategii de creaţie în pictură, la aceeași universitate. De asemenea, a urmat un program de studii de licență la Accademia di Belle Arti di Brera, din Milano, Italia (2014-2015), cu o bursă Erasmus, și unul de master în arte frumoase la HEAR (Haute école des arts du Rhin), din Strasbourg-Mulhouse, Franța (2016).
   A avut deja mai multe expoziții personale: Chintesenţe, în 2014, la SmartChange din București; MEREU: 8 Rue Seveste, 75018 Paris, în 2016, la Europe Gallery din Brașov și la Go Contemporary din București. Cea mai recentă expoziție personală a sa, Equilibrium, a avut loc la Artifact Gallery din Lower East Side, New York (iunie-iulie 2016) şi s-a bucurat de succes, fiind prezentată şi de revista Art Reveal Magazine.
    De asemenea, a participat la numeroase expoziții de grup, în țară și peste hotare (Italia, Franța, Germania, SUA), precum și la tabăra de restaurare şi pictură de la Centrul Cultural Arcuş (2014). A obținut mai multe premii, burse și distincții, între care: 2014-2015 Bursă Erasmus la Accademia di Belle Arti di Brera Milano, Italia; 2014 Câştigătoarea concursului Scara Galeria Laborna Bucureşti; 2014-2015 Bursă de merit oferită de Universitatea Naţională de Arte Bucureşti; 2015 Prima artistă selectată pentru participare la proiectul 99 Lovers from around the world (curator Muni Leykauf, din München, Germania).

Poveștile monumentelor
Castelul Corvinilor


Hunedoara


11 noiembrie 2016


Tezaur - Episcopia Tulcii
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei


Cluj - Napoca


14 noiembrie - 31 decembrie 2016Hangița
De pe scenele teatrului românesc de-odinioară


Teatrul Național I. L. Caragiale


Colecții și Colecționari


Înscrisuri de toate felurile
Program-broșură, Teatrul Național I. L. Caragiale, Sala Studio, București.
Stagiunea 1958 - 1959.
Premieră: 31 decembrie 1958.