joi, 2 iunie 2016

Re-Fluxul Reflectiv




Arta plastica contemporana romaneasca 


Agoston Zsolt


Galeria de Arta Contemporana Turnul Fierarilor, Sighisoara


11 iunie - 14 iulie 2016





Vernisaj: 11 iunie, ora 17:00
Prezintă: Daniel Romeo Todea

Emotii pentru 'EA'




Arta plastica contemporana romaneasca


Iuliana Gabriela Ivancencu


Casa Avramide, Tulcea


4 iunie 2016





Rasfoind pagini vechi, ingalbenite, de reviste si ziare




Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurile


Reclame


Sa rasfoim impreuna paginile rezervate reclamelor 
din almanahul Komm mit '80.






























Publicatie editata de Neuer Weg, Bucuresti.

In semn solar




Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul de Arta Satu Mare


7 iunie 2016






Exponatul lunii




Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane


Deva


1 iunie 2016






COMUNICAT

    Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva propune vizitatorilor, începând cu data de 1 iunie 2016, o altă piesă în cadrul acţiunii intitulate Exponatul lunii, piesă ce poate fi admirată în spaţiul special amenajat la intrarea în Palatul Magna Curia.
   Exponatul lunii iunie 2016 a intrat în patrimoniul Muzeului Civilizației Dacice și Romane în timpul cercetărilor arheologice efectuate în anul 2011 pentru construirea lotului de autostradă Șoimuș - Orăștie. Este vorba despre o piesă confecționată din lut și reprezintă un mic vas ceramic reproducând un model de ambarcațiune. Dimensiunile vasului sunt reduse (10,2 x 8,8 x 5,5 cm), iar modelul de barcă are o formă ovală. Obiectul face parte din categoria ceramicii semifine, este confecționat din lut bine frământat, având ca degresant nisip cu bobul mic. Atât extremitățile vasului, reprezentând prova și pupa bărcii, cât și marginea superioară a acestuia sunt marcate cu un decor realizat prin impresiuni triunghiulare executate cu un instrument cu vârf ascuțit.
   Situl arheologic de la Șoimuș - Teleghi, amplasat pe terasa înaltă a Mureșului, cuprinde vestigii aparținând unor diverse perioade istorice. Zona de locuire aparținând epocii bronzului, cercetată în cursul anului 2011, s-a aflat în partea vestică a sitului și a cuprins câteva sute de complexe arheologice. În cadrul gropilor cu resturi menajere au fost descoperite cantități impresionante de cochilii de scoici de râu (specia Unio) întregi și sparte, vertebre și oase de pește. Acestea dovedesc că oamenii epocii bronzului care locuiau în așezarea de la Șoimuș se deplasau cu barca pe râu, practicau intens pescuitul, iar moluștele și peștii constituiau o parte importantă a alimentației lor. Bărcile cu fundul plat, cum este și modelul de ambarcațiune prezentat, sunt potrivite pentru apele liniștite, fără valuri mari, oferind o bună stabilitate la pescuit.
Biroul de Relaţii cu Publicul

Cafeneaua Critica




Ion Pop


Club A, Bucuresti


2 iunie 2016





In aceasta seara, de la ora 19:00, Ion Pop vine la Cafeneaua Critica!
   Poet şi critic, critic şi poet. Autor – mai întîi – al unor plachete de subtile versuri, urmate de altele şi altele, astăzi cu un bilanţ impunător, etalat recent într-o culegere masivă de Poeme 1966-2011 (Editura Şcoala Ardeleană, 2016).
   În paralel, Ion Pop s-a impus ca unul dintre cei mai importanţi critici şi istorici literari de la noi, redutabil comentator de poezie, specialist – numărul 1! – în materie de avangardă românească. Personalitate – deci – polivalentă, de mare calibru, devenit şi unul dintre cei mai respectaţi profesori ai Literelor clujene, de o autoritate şi de o recunoaştere de care înaintea lui nu s-a mai bucurat – poate – decît Mircea Zaciu.
   Nu în ultimul rînd, Ion Pop rămîne şi directorul emblematic al reputatei reviste studenţeşti Echinox, alături de Marian Papahagi şi Ion Vartic, într-un faimos "triumvirat”, cu un rol decisiv în mişcarea literară clujeană, transilvană, românească a ultimei jumătăţi de secol.
   Invitat al Cafenelei critice, Ion Pop va vorbi despre cariera şi despre opera sa. Cu o lectură de poezie!
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.
***Club A