marți, 17 mai 2016

Calendar afectiv




Arta plastică contemporană românească


Florin Șuțu


Cercul Militar Național, București


23 mai - 9 iunie 2016





   Palatul Cercului Militar National, Uniunea Artiștilor Plastici din România vă invită la vernisajul expoziției de pictură Calendar afectiv semnată de Florin Sutu.
   Vernisajul va avea loc miercuri, 25 mai 2016, ora 18:00, în Sala Galeria Artelor a Cercului Militar National.
  Expoziția va fi deschisă în perioada 23 mai – 9 iunie 2016. Program de vizitare L-D, 11:00 -19.00.
***Uniunea Artiștilor Plastici din România

Jucăriile copilăriei de altădată




Complexul Muzeal Iulian Antonescu


Bacau


20 mai 2016






   Complexul Muzeal Iulian Antonescu Bacău în colaborare cu Asociaţia Muzeul Jucăriilor Bucureşti vă invită să rememoraţi minunaţii ani ai copilăriei cu prilejul vernisajului expoziţiei Jucăriile copilăriei de altădată, eveniment care va avea loc vineri, 20 mai 2016, ora 11:00, la sediul central din strada 9 Mai nr. 7, sala 13.
   Deşi mulţi dintre noi au trecut demult de vârsta copilăriei, unii au deja fire albe în păr, ne amintim cu plăcere jocurile şi jucăriile care ne-au marcat cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecăruia dintre noi. Copii din noi, îşi amintesc cu nostalgie de căluţii de lemn sau plastic, de păpuşile primite în dar de la Moş Gerilă (actualul Moş Crăciun), de trotinetele albastre din lemn şi, deşi jucăriile nu erau atât de sofisticate ca acum, şi cu mult, mult mai puţine, parcă bucuria era mai mare.
    “Cu cât îmbătrânesc, cu atât simt mai profund că puţinele bucurii ale copilăriei sunt cele mai bune pe care ţi le poate da viaţa” spunea Ellen Glasgow şi dacă încă nu am ajuns la vârsta la care să concretizăm toate acestea, cu siguranţă vom ajunge mai devreme sau mai târziu.
   Cuvântul de deschidere va fi rostit de prof. Mariana Popa, Manager al Complexului Muzeal Iulian Antonescu Bacău, iar copiii din clasa I C, Şcoala Gimnazială Mihai Drăgan Bacău, coordonaţi de prof. Olga Chirciu vor susţine un moment artistic.
   Prezentarea expoziţiei va fi realizată de către Mihaela Băbuşanu de la CMIA Bacău şi inginer Cristian Dumitru, preşedinte al Asociaţiei Muzeul Jucăriilor Bucureşti.
   Expoziţia conţine un număr de 425 piese, specifice perioadei 1920-1990, din colecţia Asociaţiei Muzeul Jucăriilor Bucureşti, unele dintre ele cu o valoare deosebită.
   Chiar dacă aţi trecut de vârsta copilăriei, vă asigurăm că nu veţi rămâne indiferenţi văzând jucăriile expuse care vă vor bucura ochii şi inimile şi cu ajutorul cărora veţi retrăi pentru
un timp, clipele minunate ale copilăriei.
   Mulţumesc pentru excelenta colaborare colegului Dimitrie-Ovidiu Boldur şi Bistro Events Măgura, în persoana doamnei Radu Mărioara pentru susţinere.
Vă aşteptăm cu drag alături de noi!          
Mihaela Băbuşanu
responsabil proiect
***