duminică, 15 mai 2016

Noaptea Europeană a Muzeelor




Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita


Caransebes


21 mai 2016





   Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa și Reţelei Naţionale a Muzeelor din România organizează sâmbătă, 21 mai 2016, Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment ajuns la cea de-a XII -a ediţie, în intervalul orar 18:00 - 05:00.
   Această manifestare culturală de mare amploare se desfăşoară atât la nivel naţional cât şi internaţional, la acest eveniment înscriindu-se muzee din ţară şi străinătate.
    Anul acesta sub egida Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș se va realiza un circuit expozițional care cuprinde un număr de trei expoziții: Casa pădurarului de la Marga, expoziția itinerantă Eros și sexualitate în Dacia Romană (are o tematică exotică, înfățișând publicului piese deosebite descoperite în Dacia Romană. Scopul acesteia este de a arăta tendințele sculpturale în perioada romană și de a înfățișa publicului natura umană a zeităților din panteonul greco – roman, dar în același timp și reprezentarea idealului uman suprem, prin expresia nudității divine.) și expoziția Generalul Ioan Dragalina (va prezenta publicului documente și obiecte personale ale Eroului de la Jiu, născut în Caransebeș, care a luptat pentru unitatea națională a tuturor românilor, fiind în fruntea Armatei I Române a reușit să oprească ofensiva germano – austro – ungară în România. Totodată, expoziția marchează împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, războiul pentru realizarea României Mari).
   Rolul acestui circuit muzeal este de a face cunoscută istoria specifică Banatului de Munte din perioada Antichității până în prezent.
  Prin urmare, în intervalul orar: 18:00 (21 mai 2016) - 05:00 (22 mai 2016), cei interesaţi vor putea vizita expoziţii ce conturează istoria Banatului Montan.
  Informaţii suplimentare legate de expoziţiile incluse în programul aferent Nopţii Europene ale Muzeelor le puteţi găsi accesând următoarele link-uri: http://noapteamuzeelor.ro/, www.muzeul-caransebes.ro sau pe pagina de facebook a instituţiei de cultură: https://ro-ro.facebook.com/muzeul.caransebes.
Atmosfera va fi completată cu muzică de toate genurile şi tradiţionalii mici de Deva.
Intrarea este liberă!

Locuirea intre proiect si decizie politica




Povesti din Bucuresti


Miruna Store


Caru' cu Bere, Bucuresti


20 mai 2016




Evenimentul are loc incepand cu ora 11:00.
***




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


18 mai - 19 iunie 2016




De Noaptea Muzeelor




Muzeul Memorial Octavian Goga


Ciucea


21 mai 2016



    Noaptea Muzeelor la Muzeul Memorial Octavian Goga va fi marcată în acest an de împlinirea a 135 ani de la nașterea poetului Octavian Goga, toate evenimentele serii fiind dedicate acestei importante aniversări. Începând cu ora 19:00, va avea loc un spectacol susținut de către experți ai Școlii Populare de Arte Tudor Jarda din Cluj-Napoca. În același timp, vizitatorii vor putea admira expoziția temporară aniversară 135 de ani de la nașterea lui Octavian Goga, cu piese reprezentative din colecțiile muzeului și expozițiile cu lucrări de artă plastică ale elevilor de la Școala Gimnazială Octavian Goga din Ciucea, Școala Gimnazială din Negreni, Școala Primară din Bucea, Clubul Copiilor din Gherla și Școala Gimnazială din Valea Drăganului.


    Tot în această seară vor fi decernate premiile elevilor care au participat la Concursul de creație plastică Ciucea lui Goga.
    Pe tot parcursul Nopții Muzeelor vizitatorii vor putea admira expozițiile permanente ale muzeului: expoziția memorială dedicată vieții și operei poetului Octavian Goga din Castel, expoziția etnografică din Casa Albă și expoziția memorială dedicată poetului maghiar Ady Endre aflată în Casa Ady Endre.
Acces gratuit.

Ipostaze florale




Arta plastica contemporana romaneasca


Monica Rus Carmen


Libraria Divrta-Hubertus, Cluj - Napoca


16 mai - 5 iunie 2016






    Monica Rus Carmen ne invita joi, 19 mai, ora 18:00, la vernisajul expozitiei personale de pictura intitulata Ipostaze florale, la galeria de arta a Librariei Diverta-Hubertus, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 22 (terasa).
    Evenimentul artistic va fi moderat de d-na Mariana Enache, manager proiecte culturale .
Prezinta : Dan Marius Dragan, scriitor, Sabin Mircea Rus, presedintele A.A.P. Cluj si Octavian Popescu, pictor.
   Expozitia va fi deschisa in perioada 16 mai-5 iunie 2016 si va putea fi vizitata zilnic intre orele 9:00-21:00 (L-V) si 9:00-18:00 (S,D).
   Monica Rus Carmen este membra a Asociatiei Artistilor Plastici din Judetul Cluj din anul 2014 ; a inceput sa picteze din pasiune pentru arta, nu numai pe panza dar si pe sticla si portelan. Este autodidacta dar inspiratia, fantezia, creativitatea si perseverenta o determina sa se exprime cu suscces in domeniul artelor plastice. Succes!

Viziuni în întuneric




Arta plastica contemporana romaneasca


Alexandru Antik


Muzeul de Arta Cluj - Napoca


21 mai - 26 iunie 2016





   Unul dintre cei mai semnificativi artişti contemporani, cu o contribuţie definitorie la statornicirea practicii artistice conceptuale şi a performance-ului în spaţiul artelor vizuale din România, va expune în curând la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.
Alexandru Antik: Viziuni în întuneric
21 mai – 26 iunie 2016
Vernisaj: vineri, 20 mai 2016, ora 18:00
Curator: Sebestyén György Székely, inițiator Z Angles Gallery
Comisar de expoziție: Alexandra Sârbu
Expoziția face parte din programul expozițional al Z Angles Gallery, Cluj-Napoca.
Proiect realizat în colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Lumini si umbre




Expozitie de fotografie


Mihail Oprescu


Muzeul Municipal Campulung


21 mai 2016





Dragi prieteni, cu bucurie și zâmbet vă aştept la prima mea expoziţie de fotografie!
Când, unde, cum? Noaptea Muzeelor, 21 mai, ora 20:00 la Muzeul Municipal Câmpulung. 
Ce veți vedea? Imagini inedite din Câmpulung Muscel, celebrele "planete", luminile și umbrele unor clipe minunate care nu se vor întoarce vreodată!