marți, 26 aprilie 2016

Cartea Peșterii Meziadului




Lansare de carte


Universitatea din Oradea


27 aprilie 2016





   Agenția de Management al Destinației Bihor, Centrul Pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, împreună cu Facultatea de Geografie, Turism și Sport din cadrul Universității din Oradea, vă invită la o prezentare a monografiei Cartea Peșterii Meziadului și a hărții turistice Pădurea Craiului. Evenimentul se desfășoară la Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport, Corpul C, amfiteatrul Gheorghe Măhăra (C219), miercuri 27 aprilie, ora 14:00. Vă așteptăm!

Portraits




Arta plastica contemporana romaneasca


Tudor Bura


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


6 mai 2016





Remember Metronom - Cornel Chiriac




Radu Nicolescu


Oldies Bar & Club, Bucuresti


12 mai 2016





  Vă invităm să petreceți alături de noi o seară de amintiri și povestiri despre 
Cornel Chiriac 
joi, 
12 mai 2016, incepand cu ora 19:30.
De la ora 21:00, vom continua cu un Blues Live Session susținut de 
CASTOR 604 și Agents Of The Blues.
Intrarea este liberă.

Expozitie de bijuterie contemporana



Iuliana Asoltanei, Cornelia Brustureanu


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


4 - 31 mai 2016





Ion Rațiu. Un destin pentru România




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


5 - 22 mai 2016





    Centrul Rațiu pentru Democrație organizează, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român și BDR Communications, expoziția de fotografie Ion Rațiu. Un destin pentru România.     
    Evenimentul va avea loc între 5 și 22 mai 2016, la Sala Tancred Bănățeanu de la Muzeul Național al Țăranului Român.
   Conceptul expoziției se bazează pe imagini ale liderului politic român Ion Rațiu. Aceasta se va concentra pe fotografii post-1989, până la moartea sa, în anul 2000. Scopul proiectului este acela de a evidenția un stil unic de leadership. Din acest motiv, majoritatea fotografiilor îl vor reprezenta fie ca lider în exil care protestează împotriva regimului Ceaușescu, fie ca deputat ales în Camera Deputaților din Parlamentul României.
    Ion Rațiu a rămas unul dintre cei mai reputați creștin-democrați din România. Principiile sale au animat numeroase generații de români, în pofida faptului că în ultimii ani influența acestuia a scăzut. În spiritul aducerii principiilor sale în atenția noii generații, expoziția va utiliza imagini pentru a reprezenta și disemina viziunea sa cât mai multor persoane, în special tineri.
    Accesul la eveniment este liber, cu o confirmare în prealabil, transmisă la adresa de e-mail office@isp.org.ro.
   Familia Rațiu este una dintre cele mai vechi familii nobile din Transilvania. Existența sa datează din timpul lui Sigismund de Luxemburg, din secolul al XIV-lea. Originea numelui de familie Rațiu (Ratz / Racz) a fost pentru prima oară atestată în localitatea Noșlac, județul Turda-Arieș.

Programul expoziției

5 mai, ora 14:00 – Conferința de deschidere, în prezența lui Indrei Rațiu, unul dintre fiii lui Ion Rațiu;
10, 12 și 17 mai, orele 10:00 – 12:00 – Tur ghidat de către Răzvan Orășanu, Director Executiv al Institutului de Studii Populare;
18 mai, ora 13:30 – Ion Rațiu. Un destin pentru România – conferință, în prezența lui Nicolae Rațiu, Indrei Rațiu și Petre Răileanu, curatorul jurnalelor lui Ion Rațiu;
22 mai – Închiderea expoziției.

5 principii promovate de Ion Rațiu

Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.

Nu aduce nici o critică, nici măcar „constructivă”, semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă: fă mai mult și mai bine decât face el.

Apără drepturile poporului român, în totalitatea sa. Nu regățeni, nu transilvăneni, nu basarabeni, nu timoceni, aromâni sau megleniți. Toți suntem români.

Fii întotdeauna conștient că gelozia, invidia și calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat și slab, care nu mai are nici țară, nici poziție în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare.

Fă ceva pozitiv pentru țara ta și pentru compatrioții tăi. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fă-o în fiecare zi.


    Pentru informații suplimentare și posibilitatea (pentru televiziuni) de a filma materiale înaintea vernisajului, puteți lua legătura cu Răzvan Orășanu, telefon 0740 303 073, email: orasanu@hotmail.com.

Tranzitii Cromatice




Arta plastica contemporana romaneasca


Biblioteca Judeteana Ioan N. Roman, Constanta


6 - 30 mai 2016






Portativ Cromatic




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Labyrinth, Bucuresti


6 - 30 mai 2016





Va asteptam la vernisaj in data de 6 mai (vineri) 2016, ora 17:30
Critic de arta: dr. Marius Tita
Curator: Adina Moldova Titrea
Expozitia va fi deschisa pana la sfarsitul lunii mai. Intrarea libera.

Salonul Literar Axis Libri




Lansare de carte


Biblioteca Judeteana V. A. Urechia, Galati


28 aprilie 2016




   Biblioteca Județeană V. A. Urechia Galați vă invită joi, 28 aprilie 2016, ora 17:00, la o nouă ediție a Salonului Literar Axis Libri, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură Mihai Eminescu, la sediul central. 
   Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: Mama, floare de april, Lumina, suflet de copil, De ziua ta, copilărie și Bilet spre inima de acasă autor Mariana Eftimie Kabbout; Mirific dans și Armonii brumate, autor Georgeta Muscă-Oana; Dansul fulgilor de nea și Auraș fluturaș, autor Vera Crăciun; Dragoste și ciocolată, Terente-Zodia Zmeilor, Fericire la preț redus și Copilul Dunării autor Doina Popescu-Brăila. Moderator: Theodor Parapiru.

Lumina din Lumina




Scoala de Arte Gheorghe Chivu


Sighetu Marmatiei


26 aprilie 2016





Discurs despre identitate



Arta plastica contemporana romaneasca


Elite Art Gallery, Bucuresti


20 aprilie - 2 mai 2016