vineri, 22 aprilie 2016

Serile Eliad - Shakespeare - 400




Sala Eliad, Bucuresti


23 aprilie 2016





Dragi prieteni,

    Sambata, 23 aprilie, incepand cu ora 18:30, Centrul Cultural Casa Artelor va invita la evenimentul Serile Eliad - Shakespeare - 400. Vom celebra creatia marelui scriitor si vom incerca sa ridicam valul misterului care se leaga de personalitatea lui William Shakespeare. 
   Alaturi de noi vor fi cunoscutul regizor Victor Ioan Frunza, formatia de muzica veche Truverii si indragitul critic de film, Irina Margareta Nistor.
Va asteptam cu drag!

Intrarea este libera pentru cetatenii sectorului 3, in limita locurilor disponibile.
Informatii si rezervari la 021 321 58 17, 0759 990841 
(Sala Eliad, Bd. Mircea Vodă nr. 5, sector 3)
Eveniment finantata de Primaria si Consiliul Local Sector 3.

Concept - Alice Barb
Coordonator - Bela Krizbai

Sarbatoarea Floriilor




Parcul Titan, Bucuresti


24 aprilie 2016




Dragi prieteni,

    Duminica, 24 aprilie, intre orele 10:00-22:00, Centrul Cultural Casa Artelor va invita in Parcul Artelor-Parcul Titan la Sarbatoarea Floriilor, eveniment care deschide sezonul spectacolelor in aer liber din anul 2016.
    Incepand cu ora 10:00, in Parcul Artelor-Parcul Titan, deschidem Expozitia in aer liber Invierea-Istorie si Traditii. Intre orele 11:00-14:00 ii asteptam pe cei mici, dar si pe cei mari, in Orasul Iepurasului. Ne vom bucura impreuna de: expozitie de icoane, expozitie de iepurasi cu vanzare, atelier de face painting, atelier de modelat baloane, atelier de pictura pe ceramica, atelier de creatie florala precum si alte surprize.
   Pe scena de pe malul lacului, formatia Truverii va sustine un recital de muzica veche intitulat La venirea primaverii, iar momentul cel mai asteptat de copii va fi spectacolul de magie sustinut de magicianul Bogdan Muntean.
   De la ora 19:00, pe aceeasi scena, publicul se va putea bucura de Concertul Extraordinar de Paste-Editia a III-a, concert de muzica sacra pascala interconfesionala-ortodoxa, catolica si protestanta.
Anul acesta vor urca pe scena: Corala Barbateasca Armonia,
dirijor: arhid. asist. univ. dr. Iulian Dumitru
Corul Accoustic, dirijor: Daniel Jinga
Orchestra Symphactory - dirijor: Tiberiu Soare,
Solisti: Rodica Vica (Austria), Maria Jinga(Opera Nationala Bucuresti), Liviu Indricau(Opera Nationala Bucuresti), Ion Dimieru(Germania), Ovidiu Leonas(orga), Mircea Marian(violoncel).
In program vor fi lucrari de Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel, Dragos Alexandrescu s.a.
Integral, publicul va putea asculta Stabat Mater de Gioachino Rossini.
Evenimentul va fi prezentat de Eveline Pauna.
Va asteptam cu drag!

Conceptul si regia evenimentului: Alice Barb
Coordonator: Masha Toropoc

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor
si este finantat de Primaria Sectorului 3 si Consiliul Local Sector 3.
***

Zilele Artelor Focului




Arta plastica contemporana romaneasca


Bucuresti


6 - 8 mai 2016



    Zilele Artelor Focului. Ateliere Deschise de Ceramica, Sticla, Metal, un eveniment cultural si educativ, organizat cu scopul de a promova publicului bucurestean Artele Focului si reprezentantii acestora: artistii ceramisti, sticlari si metalisti. Cei saptesprezece artisti ce isi vor deschide atelierele in cadrul primei editii sunt membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania, oameni cu o deosebita tinuta artistica si morala, care se ocupa la superlativ de profesiunea lor. 
   Timp de trei zile, Vineri, 6 mai: 16:00 – 21:00, Sambata, 7 mai: 10:00 – 20:00, Duminica, 9 mai: 10:00 – 17:00 artistii implicati in Zilele Artelor Focului vor fi pregatiti sa-si prezinte atelierele si lucrarile realizate, sa faca demonstratii, sa prezinte lucrari în diferite faze de creatie si tehnici de lucru, sa prezinte cursurile pe care le desfasoara, sa amenajeze mini-expozitii, sa ofere reduceri, sau oferte speciale de preturi, pe perioada evenimentului.

Grupuri Organizate 2-6 si 9-13 mai 2016

    Pentru a veni in intampinarea acelora ce nu se vor putea inscrie in perioada 6, 7, 8 mai, am conceput un program extins, de Luni, 2 mai, pana Vineri, 13 mai, in care artistii si-au oferit individual disponibilitatea de principiu pentru vizite ale grupurilor organizate. Diferenta, fata de cele 3 zile destinate publicului, consta in faptul ca va fi necesara, in pealabil, confirmarea telefonica cu artistul. In plus, Art Time, locatia dedicata artei ceramicii in Bucuresti, va asteapta cu un program special, pregatit pe intreaga durata a sarbatoririi Artelor Focului. Aici vizitatorii, pe langa posibilitatea de a se bucura de gama diversa de obiecte de arta decorativa expuse, vor avea ocazia sa isi dea frau liber creativitatii prin olarit, modelaj, pictura pe portelan, personalizare obiecte ceramice si multe alte surprize! Va invitam sa va inregistrati simplu si rapid pentru a putea selecta atelierele favorite intr-o lista de preferinte personalizata, dar si pentru a primi in viitor, pe e-mail, noutatile din universul atelierelor de arta

Adela Bonat, Ceramica
Alina Bancila, Sticla-Metal
Aniela Ovadiuc, Ceramica
Calin Musat, Metal
Ciprian Ariciu, Ceramica
Crina Cranta, Ceramica
Daniela Fainis, Ceramica
David Leonid Olteanu, Ceramica-Sticla
Ileana Dana Marinescu, Metal
Iulian Virtopenu, Ceramica
Lucian Butucariu, Sticla
Lucian Taran, Ceramica
Maria Cioata, Ceramica
Misha Diaconu, Metal
Nicolae Moldovan, Ceramica
Victor Olivier Sararu, Sticla-Metal
Vlad Basarab, Ceramica

 ***

Din viata si creatia lui Mihail Bulgakov




Centrul Rus de Stiinta si Cultura


Bucuresti


16 mai 2016





    Pe 16 mai, de la ora 18:00, vorbim despre Mihail Bulgakov, autorul cunoscutului volum Maestrul și Margareta și a altor romane, povestiri și piese de teatru care au intrat în canonul literaturii universale.

Spiritualitate




Arta plastica contemporana romaneasca


Ana Mirisan, Tudor Plaiesu


Galeriile de Arta Giurgiu


22 aprilie 2016





Eveniment cultural valcean




Lansare de carte


Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul, Ramnicu Valcea


26 aprilie 2016



    Marţi, 26 aprilie 2016, ora 17:00, la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul, se va desfăşura tripla lansare de carte: De la Puşkin la Evtuşenko - antologie din poezia rusă, traducere, editura Proşcola, autor prof. Maria Turluianu, Câte lumi pe lumea asta şi Amintiri din lumea mare, umor în proză şi versuri, editura Rotipo, autor Viorel Popescu.
   Legat de creaţiile literare, vor avea cuvântul dl. prof dr. Ion Soare, dl. ing. dr. Mihai Sporiş şi alte persoane care vor dori să îşi exprime opinia.
   Invitaţii se vor putea bucura de un moment de muzică folk, în interpretarea Iulianei Mihalcea şi Călin Ariciu cât şi de surprize umoristice.
   Evenimentul se va desfăşura în organizarea Societăţii Culturale Anton Pann şi a Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul.

Restitutio Historiae: Galatii




Lansare de carte


George I. Christescu


Muzeul Casa Cuza Voda, Galati


25 aprilie 2016





    Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită luni, 25 aprilie 2016, ora 11:00, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului din Colecţia Restitutio Historiae: Galatii, autor George I. Christescu, Ediţia a II-a.
   "Galaţii, oraş mare şi prin escelenţă comercial, primul port al României pe Dunăre, sau cum îi ziceau străinii „Marsilia României”, se înfăţişează călătorului din vapor, într-o aureolă de strălucire şi frumuseţe, cu clădirile măreţe, cu fabricele şi mai ales cu înalta situaţiune geografică, din care iese în relief inima oraşului şi a portului, ca un delicat covor cu desenuri multicolore, ce uimesc vederea." (Un mic istoric, George I. Christescu)
    "Textul de faţă face parte din broșura cu două lucrări distincte, Farmecul Dunărei și Galații (paginile 49–136). Am ales să oferim publicului gălăţean, într-o nouă ediţie, doar partea relativă la urbea moldavă, una dintre cele mai pitoreşti descrieri ale orașului Galați la începutul secolului al XX-lea.
    Galaţii ilustrului necunoscut George I. Christescu reprezintă o frumoasă plimbare printr-o geografie urbană ce, din fericire, a mai supravieţuit, în ciuda a două războaie mondiale şi a unui program sistematic de demolare a vechiului oraş. Iar primul pas spre mai buna păstrare şi valorizare a moştenirii seculare a portului Moldovei este să cunoaştem cât de mult din vechiul Galaţi trăieşte încă." (Prefaţă, Constantin Ardeleanu)
    Evenimentul se va desfăşura la Muzeul Casa Cuza Vodă, secţie a Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi.
***Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galati

3 Simeze




Arta plastica contemporana romaneasca


Felix Aftene, Dragos Patrascu, Constantin Tofan


Galeria de Arta N. Tonitza, Barlad


23 aprilie - 23 mai 2016





    Uniunea Artistilor Plastici din Romania Filiala Iasi are placerea de a va invita sambata,  23 aprilie 2016, ora 17:00, Galeria de Arta N. Tonitza - Barlad, la vernisajul expozitiei 3 Simeze, semnata de artistii Felix Aftene, Dragos Patrascu si Constantin Tofan. Va asteptam!

Pirati si corabii




Lansare de carte


Adrian G. Romila


Libraria Corina, Arad


23 aprilie 2016





Ziua Fortelor Terestre Romane




Biblioteca Judeteana Panait Istrati


Braila


22 aprilie 2016





***BrailaPeBune.net

Ikebana: Flori de … Florii




Gradina Botanica Dimitrie Brandza


Bucuresti


23 - 24 aprilie 2016






    A X-a ediţie a expoziției de aranjamente Ikebana Flori de … Florii este organizată în zilele de 23 și 24 aprilie 2016, între orele 10:00-16:00, la Grădina Botanică Dimitrie Brandza a Universității din București. Ikebana, arta aranjării florilor, este celebrată în fiecare an la Grădina Botanică, odată cu sărbătoarea Floriilor.
Tema expoziției de anul acesta este Copacul si Hartia.
    Evenimentul cuprinde și ateliere de creație pentru copii ce se vor desfășura sâmbătă, 23 aprilie 2016, în clădirea Administrației, în trei serii, începându cu orele 11:00, 11:30 și 12:00. Înscrierile se pot face pe adresa de facebook a instituției aici. Sunt disponibile 15 locuri pentru fiecare serie de copii.
   Participarea la eveniment și ateliere este gratuită, achitându-se doar biletul de intrare în Grădina Botanică.
***Universitatea din Bucuresti

La Gaudeamus...




Lansare de carte


Cluj - Napoca


22 aprilie 2016




   Astazi, intre orele 12:00-13:30, la Gaudeamus, vor fi lansate volumele:
Fântâna lacrimilor. Teatru inedit de Valeriu Anania. 
Ediţie critică şi prefaţă de Aurel Sasu.
Prezintă: Horia Bădescu, Pr. Ioan Chirilă și Aurel Sasu.


Aşa-i cânta îndrăgostitul din Sumer. Poeme de dragoste de Dumitru Ichim. 
Cuvânt înainte de Horia Ion Groza, Maria-Daniela Pănăzan. Prefaţă de Anca Tănase.


Psaltirea apocrifă a dreptului Iov de Dumitru Ichim. Prefață de Aurel Sasu.
Prezintă: Vasile George Dâncu și Aurel Sasu.