duminică, 6 martie 2016

Epistemologie versus studii de securitate




Cercul Militar National, Bucuresti


Mihai Zodian


9 martie 2016





     Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate din Universitatea Naţională de Apărare Carol I organizează, la Cercul Militar Naţional, Sala Ştefan cel Mare şi Sfânt, cel de-al 12-lea eveniment din seria Prelegeri la Cercul Militar Naţional. Scopul acestuia este, pe de o parte, de a disemina rezultatele cercetării ştiinţifice, iar, pe de altă parte, de a crea mediul favorabil dezbaterilor şi schimbului de opinii între persoanele cu preocupări în domeniu.
    În data de 9 martie 2016, începând cu ora 17:00, va avea loc cea de-a cincea prelegere din anul universitar 2015 – 2016, cu tema: Epistemologie versus studii de securitate susţinută de CS dr. Mihai Zodian.
   Accesul pe bază de rezervare la telefon 021.3138680/int.136;156; e-mail: cultura@cmn.ro, cssas@unap.ro.
***

Valori naţionale în literatura română




Nicolae Breban


Academia Romana Filiala Timisoara


8 martie 2016






    Academicianul Nicolae Breban va susţine marţi, 8 martie 2016, începând cu ora 11:00, în Aula Filialei Timişoara a Academiei Române, conferinţa Valori naţionale în literatura română.
   Cu acest prilej, academicianul Nicolae Breban îşi va lansa romanele Jocul şi fuga şi Singura cale despre care va vorbi prof. Crişu Dascălu, directorul Institutului de Studii Banatice Titu Maiorescu al Academiei Române.
    Evenimentul este înscris în programul de manifestări dedicate aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române.
***

TRANS (A) GRESĂRI IRONICE




Arta plastica contemporana romaneasca


Miruna Hesagan, Daniela Frumuseanu


Metropolis Center, Bucuresti


15 martie - 15 aprilie 2016







Comunicat de presa

   Metropolis Art Collection şi DanaArtGallery organizează marţi, 15 martie 2016, ora 18:30, vernisajul expoziţei de artă vizuală TRANS (A) GRESĂRI IRONICE, la sediul Metropolis Center din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97.
   Expoziţia reprezintă dialogul plastic dintre Miruna Haşegan şi Daniela Frumuşeanu, dorindu-se a fi o dezbatere cu mijloacele specifice artei contemporane, a unor teme de actualitate, în cheie ironică, uneori chiar sarcastică, amintind pamfletul. Depăşind impunerile perfecţiunii artizanale, accentul cade pe expresivitatea mesajului, cele două viziuni fiind deopotrivă, complementare şi inedite. Sunt persiflate: obiceiurile politicienilor, corupţia, impostura, demagogia; tarele societăţii noastre de azi, precum consumerismul şi adularea falselor valori, dar sunt prezente şi accente nostalgice, prin care se îmbogăţesc metaforele vizuale.
Prezintă: critic şi istoric de artă, Mihaela Varga.
Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici din România, 
Asociaţia Femeilor Universitare, Fundaţia Ileana Mustatza.
Concept materiale promoţionale: Daniela Frumușeanu.
Procesare digitală materiale promoţionale: Sonia Frumușeanu.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 15 martie – 15 aprilie 2016, între orele 10:00 - 18:00.
Contact: frumuseanu@gmail.com.
***

Parabola vietii in cuvinte





Lansare de carte


Lucia Olaru Nenati


Palas Mall, Iasi


9 martie 2016








Nepotu` lui Thoreau




Razvan Pricop: Retrovizor


Insomnia, Cluj - Napoca


9 martie 2016





   Miercuri, 9 martie 2016, ora 18:00, la Insomnia (Cluj-Napoca), va avea loc o nouă ediție a evenimentului Nepotu` lui Thoreau. Invitat: poetul Răzvan Pricop. Prezintă: Ștefan Manasia și Ștefan Baghiu. Gazde: François Bréda și Szántai János.
    Răzvan Pricop s-a născut pe 25 iunie 1987, la Constanța. Nu a absolvit cursurile Facultății de Litere din București, dar a absolvit Institutul Național al Magistraturii, tot din București, în anul 2013. A debutat continuu, publicând versuri în revistele Luceafărul, România Literară, Tribuna, Viața Românească, Caiete Silvane, Luceafărul de dimineață și Acolada. În timp, a dezvoltat un atașament egal pentru toate generațiile poetice și reprezentanții lor. r e t r o v i z o r, de Răzvan Pricop, colecția Debut, Editura frACTalia, 2015, reprezintă debutul editorial al autorului.
   R e t r o v i z o r "e incredibil de bun, de emoționant, însetat de frumusețe & puritate. Un adevărat manifest literar, lipsit (în mod miraculos, misterios, neverosimil astăzi) de meschinăria și duritatea în care își îmbracă mesajul masculii alfa ai diverselor generații. De aproape un deceniu nu am mai citit un debut așa dens, original, unde sintaxa și imagistica strălucesc pe fiecare pagină. Iar flirtul cu cinema-ul și cu tristețea, nostalgia infinită a imaginii filmice m-a uns la suflet. O carte cum le-ar plăcea, sunt sigur, lui Radu Cosașu și Lukas Moodysson. La care ar fi vibrat Pasolini și, iarăși sunt sigur, Alex. Leo Șerban.” (Ștefan Manasia)
    "În 2015, au apărut niște debuturi care înseamnă ceva atât prin ele însele, cât și prin ceea ce le-ar putea urma. Cărțile semnate de Emilian Pal, Robert G. Elekes, Alexandra Turcu, Răzvan Pricop anunță sau marchează o distanțare de moda deja obosită a <diarismului versificat“.>- (Teodor Dună, Observator Cultural, 2016)

Femeile în spaţiul public




Intalnirile PEN Romania


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


11 martie 2016





    Vineri, pe 11 martie, vă aşteptăm la o discuţie informală, pragmatică, despre Femeile în spaţiul public, în cadrul Întâlnirilor PEN Romania. De la ora 19:00, la Librăria Humanitas Cişmigiu. Invitaţi: 
Magda Carneci, preşedinte Pen Romania, Ioana Baldea Constantinescu, 
Svetlana Cârstean şi Bogdan Ghiu.
***



Femei celebre de-a lungul istoriei




Colectii si Colectionari


Viorica Hrustovici


Colegiul Economic Octav Onicescu, Botosani


3 martie 2016








Care-i treaba cu parenting-ul?!?!




Libraria Okian


Brasov


15 martie 2016





Tu... eu... noi...
Marţi, 15 martie, ora 18:00
Care-i treaba cu parenting-ul?!?!
Haideţi să ne exprimăm OF-urile într-un mod neobişnuit!

   Pe internet găsim zeci, sute, mii de articole despre cum e bine să ne creştem şi să ne educăm copiii. Citim cărţi de parenting cu nemiluita. Eventual mai urmărim şi emisiuni dedicate sau plătim bani grei pe conferinţe...
Toată lumea deţine adevărul absolut.
   Haideţi să dăm perdeaua la o parte şi să explorăm puţin viaţa noastră ca părinţi, ca familie, ca OAMENI... Chiar avem nevoie de alţii să ne spună ce şi cum să facem, când doar noi ştim cu ce ne confruntăm zilnic?!?
   Haideţi să ne consultăm, să căutăm răspunsuri la toate aceste întrebări şi la multe altele adiacente subiectului.

Liberali versus conservatori. Monumente publice și memorii concurente în România modernă (1866-1914).




Lansare de carte


Liviu Bratescu


Palas Mall, Iasi


11 martie 2016






   Dragi prieteni, în măsura în care timpul vă permite, vă aştept vineri, 11 martie, de la ora 16:30, la evenimentul de lansare a celui mai recent volum de studii pe care le-am publicat la sfarsitul anului trecut - Liberali versus conservatori. Monumente publice și memorii concurente în România modernă (1866-1914).
   Evenimentul va avea loc la Palas Mall, în zona I de evenimete La fântână, Atrium, nivel 0, în cadrul Târgului de carte Librex desfăşurat în perioada 9-13 martie 2016 la Iaşi.
Vă aştept cu drag!

Mineral Expo




Casa de Cultura a Sindicatelor


Oradea


1 - 3 aprilie 2016