joi, 11 februarie 2016

Post-Industrial Stories




Lansare de carte, expozitie de fotografie


Ioana Cirlig, Marin Raica


Brasov


5 martie 2016




   APPARATUS vă invită sâmbătă, 5 martie, de la ora 16:00, în HOF CAFE, la o discuție cu Ioana Cîrlig si Marin Raica cu și despre lansarea albumului de fotografie Post-Industrial Stories.
    Dacă nu știți încă despre ce povești e vorba, albumul de fotografie vă va arăta România din comunitățile monoindustriale, după închiderea fabricilor și minelor. De altfel, proiectul a fost deja premiat și în cadrul Lens Culture Exposure Awards.
   Din peste 10 000 de fotografii realizate în timpul documentarului, 60 de localități vizitate în zonele miniere ale țării și aproape 3 ani locuiți în Brad și Petrila, albumul conține 63 de fotografii realizate în perioada în care cei doi fotografi au locuit în zonă.
   "Noi nu am încercat să bifăm nici localități, nici fabrici ruinate. Am încercat să ne concentrăm mai mult pe fotografie, nu pe aspectul social" și că "poate să pară un pic aiurea să pozezi pe film în epoca asta digitală, dar ținem la culori, adică noi vedem diferențele de culori, umbre." Ne spune Marin, într-un interviu APPARATUS.
   Despre refuzuri, știm de la Ioana"oamenii trebuie să fie foarte dispuși să te primească în viața lor pentru că un așa gen de fotografie necesită un anumit tip de urmări (ex: să intrăm prin casă, să vedem cum trăiesc) și atunci e normal să fim refuzați mai des decât sunt fotojurnaliștii."
   Despre proiect mai putem spune multe (de tot), dar preferăm să veniți la lansare și să aflați tot. Și la expoziția de la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.
***

Darwin Weekend




ZOO Brasov


12 - 14 februarie 2016






    În perioada 12-14 februarie, la Zoo Brașov, vor avea loc evenimente care marchează ziua de naștere a lui Charles Darwin.
   Timp de trei zile, între orele 9:00 - 17:00, sub numele Darwin Weekend la Zoo Braşov, vizitatorii vor putea participa la ateliere, expoziții și conferințe deschise publicului larg, în incinta clădirii pentru animale exotice.
    Deși pe tot parcursul programului sunt acțiuni și discuții pe temă, în fiecare zi începând cu ora 14:00 se vor derula momente speciale astfel:

vineri, 12 februarie
Darwin Day
şi de ce Originea speciilor este cea mai influentă carte din istorie
- conferinţa de presă şi prezentarea importanţei teoriei evoluţiei -
Doamna Mihaela Adela Șandor, profesor biologie, va puncta detalii cu privire la însemnătatea teoriei evoluției și a aportului lui Charles Darwin la științele biologice.

sâmbătă, 13 februarie
Cum funcţionează selecţia naturală... pe înţelesul tuturor
- prezentare, explicaţii şi răspunsuri la întrebări -
Doamna Nicoleta Ancăn, profesor de biologie, va face o scurtă prezentare a teoriei evoluției pe gustul și înțelesul copiilor într-o acțiune interactivă, împreună cu voluntarii ASUR. Pentru publicul mai interesat doamna profesor de biologie Lavinia Alexe va prezenta considerentele genetice ce vin în sprijinul teoriei evoluției.

duminică, 14 februarie
Este importantă Teoria Evoluţiei?
- dezbatere cu public -

Zilele Evoluției




Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


12 - 14 februarie 2016





    În weekendul 12-14 februarie, echipa ASUR vă invită la Zilele Evoluției. În fiecare zi va fi abordat un alt aspect al evoluției, în cadrul unor întâlniri cu public, găzduite de Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Programul conferințelor:

vineri, 12 februarie 2016       
18:30-20:00
Invitați: Profesor univ. dr. Octavian Popescu 
(genetician, directorul Institutului de Biologie din București) și
Prof. Camelia Afrim (inspector scolar pentru biologie, I.S.M.B.)
Teme abordate: Cum putem studia evoluția și cât de greu este de înțeles acest proces? Ce înseamnă Arborele Vieții și cât de înrudite sunt organismele între ele? Care este povestea completă a descoperirii ADN-ului/Spirala Vieții? Ce înseamnă proiectul Genomul Uman și cu ce se continuă el astăzi?

sâmbătă, 13 februarie 2016
11:00-13:00
FANBOOK Science - Eveniment pentru copii din ciclu primar și gimnazial
Coordonator: Anca Bontaș (prof. de biologie). Invitat: Florin Stanciu (genetician)
Teme abordate: Prin ce se aseamănă bacteriile, păsările, ciupercile, brazii și delfinii? Ce mâncau cintezele lui Darwin? Ce sunt amoniții și de ce nu mai întâlnim astăzi insecte gigantice? Cât de diversă este lumea vie?

duminică, 14 februarie 2016  
17:00-19:00
Invitat: Dr. habil. Mihai E. POPA 
(paleobotanist, profesor la Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea din București).
Teme abordate: Voiajul lui Darwin pe Beagle și cum a schimbat acesta nu doar viața lui Darwin, ci și lumea știinșifică; Ce sunt fosilele și ce informații ne oferă acestea depre evoluția și trecutul planetei noastre? Cum știm că unii dintre dinozauri aveau sânge cald? Ce rol a avut și are clima în evolutia speciilor? Care este arborele nostru filogenetic? Care este viitorul biologic al speciei umane?

Evenimente realizate cu susținerea: 
Librăria Humanitas de la Cișmigiu, CSR Mindset, FanBook, 
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Intrarea este liberă!

Revelatia imaginii




Arta plastica contemporana romaneasca


Leonard Istrate


Galeria de Arta Cupola, Iasi


10 - 20 februarie 2016








Cvartet




Arta plastica contemporana romaneasca


Minu Movila, Emanoil Mazilu, Cozmin Movila, Mihai Potcoava


Cercul Militar National, Bucuresti


8 - 25 februarie 2016







    Expoziţia de pictură și grafică Cvartet a artiștilor plastici Minu Movilă, Emanoil Mazilu, Cozmin Movilă, Mihai Potcoavă, deschisă în perioada 8 – 25 februarie 2016, zilnic, între orele 11:00 – 19:00. Intrarea liberă.