duminică, 7 februarie 2016

Interval deschis




Expozitie de fotografie


Alexandru Feher


Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj - Napoca


10 - 25 februarie 2016





    Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită să luați parte miercuri, 10 februarie 2016, 17:00, la vernisajul expoziției de fotografie etnografică Interval deschis a artistului Alexandru Feher.
   Născut în anul 1966, originar din Vama (Țara Oașului), Alexandru Feher ne suprinde prin viziunea sa proprie și originală asupra realităților de astăzi ale lumii rurale și nu numai. Expresive, poetice, uneori aspre și pline de contraste, lucrările lui Alexandru Feher ne invită la o lectură nemistificată a realității, care ne este prezentată, uneori, în culorile sale cele mai stridente, într-o viziune de inspirație neorealistă care ne invită la introspecție, analiză și, poate, regăsire. 
    De la prima sa expoziție personală, deschisă în urmă cu 12 ani la Muzeul Țării Oașului din Negrești Oaș, activitatea expozițională a lui Alexandru Feher a înregistrat o evoluție puternic ascendentă, el ajungând să își prezinte lucrările la Palatul Parlamentului (2013), sau la Institutul Cultural Român din Praga (2014). Expoziția Interval deschis marchează cea dintâi prezență a artistului Alexandru Feher în spațiul muzeal clujean și, totodată, prima șansă a publicului clujean de a-i admira pe viu lucrările.
   Alexandru Feher: "De ce Interval deschis? Am construit acest titlu prin împrumutarea unui termen matematic, întrucât consider că definiția acestuia este asemănătoare cu esența expoziției.
Toposul existenței noastre acceptă în fiecare clipă noi indivizi, noi ipostaze, fiind locul în care se realizează fuziunea antagonică dintre estetic și inestetic, bine și rău, inteligență și prostie, autentic și fals. Acestea au fost si sunt acceptate chiar și în prezent, simbioza lor constituind cotidianul zilelor noastre. Fotografiile din expoziție încearcă să surprindă acest aspect prin prisma unor instantanee. Interval deschis, precum ii sugerează și numele, nu va putea fi considerată niciodată completă pe deplin, deoarece, pe lângă metamorfoza societății, coeficientul de inovație al acesteia continuă să se augmenteze, determinând ca intervalul să rămână deschis.”
    Expoziția, cuprinzând aproape 100 de lucrări, va fi deschisă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în perioada 10-25 februarie 2016.



Copiii în lumea artelor(2)




Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu


Iasi


11 februarie 2016





    Vă invităm joi, 11 februarie 2016, ora 15:00, la Muzeul Memorial Mihail Kogălniceanu Iaşi, la evenimentul cultural Copiii în lumea artelor(2), proiect care a debutat în data de 5 august 2015 şi care urmăreşte să promoveze tinere talente din şcolile ieşene.
Din program:
- lansarea plachetei Poveşti... în versuri autor eleva Daria Luncă
(11 ani), prezintă Maria Apetroaie;
- versuri din creaţia elevului Silviu Teodorescu (8 ani);
- muzică populară cu elevii Karla Ursu (8 ani) şi Alexandru Ursache
(10 ani), de la Palatul Copiilor Iaşi, coordonaţi de Claudia Martinică;
- dans sportiv cu elevii Bianca Lionte (8 ani) şi Eduard Ştefan Istov
(8 ani) de la Clubul de dans sportiv AC.DANCEPLANET.TO,
coordonaţi de Răzvan Manole şi Olga Negoduico
La eveniment vor fi prezenţi scriitorii Mihai Batog Bujeniţă
şi Emilian Marcu, membrii USR.
Evenimentul va fi moderat de Mihaela Tudose şi Rodica Rodean.
Organizatori: Asociaţia Universul Prieteniei, Asociaţia Literară Păstorel şi Complexul Naţional Muzeal Moldova Iaşi – Muzeul Memorial Mihail Kogălniceanu.
***

Pictura si plastica mica




Arta plastica contemporana romaneasca


Florin Hutium, Cristian Ianza


Galeria de Arta Alba Iulia


10 februarie 2016






Patrimoniul cultural pe înțelesul tuturor.




Librăria Bizantină


București


11 februarie 2016




   Joi, 11 februarie, de la ora 19:00, va asteptam la o seara cu carti, cu o dezbatere, ganduri si sperante.

 Vor vorbi:
Maria Berza, Stefan Caltia, Adriana Scripcariu

 Organizator:  Libraria Bizantina, Str. Bibescu Voda 20, sector 4, Bucuresti (langa Piata Unirii)