miercuri, 7 decembrie 2016

Cînepa între mărire şi abandon în lumea satului din Ţara Crişurilor




Prezențe românești peste hotare


Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Chișinău, Republica Moldova 


8 decembrie 2016 - 12 februarie 2017



    Muzeu Ţării Crişurilor inaugurează joi, 8 decembrie 2016, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău (Republica Moldova) expoziţia Cînepa între mărire şi abandon în lumea satului din Ţara Crişurilor.
    După ce exponatele Secţiei de etnografie ale muzeului orădean au fost admirate la Milano de 10.000 vizitatori, în cadrul Pavilionului României de la expoziţia mondială din 2015, după succesul de public de la Oradea - peste 5000 de orădeni şi bihoreni au vizitat-o, românii din Chişinău au posibilitatea de a o admira la ei acasă, timp de peste două luni. "Expoziţia are evident, înainte de toate, o dimensiune etnografică şi istorică vizînd rolul cînepii în societatea rurală din spaţiul carpato-danubiano-pontic şi, implicit, bihorean. Dar, în acelaşi timp, este şi un manifest neagresiv pentru revizuirea legislaţiei în ceea ce priveşte cultivarea cînepii pe teritoriul României."
    Organizatorii acestui eveniment expoziţional sînt: Muzeul Ţării Crişurilor, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naţională Chişinău, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu