marți, 8 noiembrie 2016

România din inima mea!
Ziua veteranilor din teatrele de operații


Cercul Militar Național, București


10 noiembrie 2016

    Joi, 10 noiembrie 2016, începând cu ora 18:00, va avea loc la sala de festivităţi a Palatului Cercului Militar Naţional spectacolul intitulat România din inima mea! Evenimentul, organizat de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor în colaborare cu Asociaţia Neamunit, se înscrie în seria manifestărilor dedicate împlinirii a o sută de ani de la intrarea ţării noastre în Primul Război Mondial.
    Programul artistic realizat cu sprijinul Asociaţiei Neamunit va fi susţinut de artişti români consacraţi dar şi de tineri talentaţi care studiază în cadrul Colegiului Naţional de Arte Dinu Lipatti. Spectatorii se vor bucura de prezenţa tenorului Vlad Miriţă şi a artistului Sebastian Stan, precum şi de prestaţiile artistice ale violoniştilor Ioana Maria Tudor, Ştefan Aprodu şi Dragoş Rusanu. Elevul Robert Petre va recita poezia Nu plânge Maică Românie- creaţia unui soldat român necunoscut care a murit în toamna anului 1918, pe muntele Sorica din Carpaţii de Curbură.
    Cu acest prilej, micii artişti ai Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Capitală au fost invitaţi să îşi expună în sala de spectacol tablourile având ca temă Castelul Ţepeş prin ochi de copil. Elevii bucureşteni au realizat aceste picturi în cadrul activităţii Ziua Porţilor Deschise la Castelul Ţepeş care, anul acesta a avut loc în data de 28 mai.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu