joi, 10 noiembrie 2016

Halucinant
Arta plastică contemporană românească


Dănăilă Alexandru Adin


Complexul Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță, Galați


11 noiembrie 2016

    Vineri, 11 noiembrie 2016, cu începere de la ora 18:00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură Halucinant realizată de tânărul artist Aldyn, pe numele său adevărat Dănăilă Alexandru Adin, un pictor ale cărui lucrări se încadrează în sfera fantasticului. 
   Aldyn vine în faţa publicului gălăţean cu 16 tablouri care expun o viziune întunecată a lumii, lăsând în urmă influenţele simboliste, cubiste sau biomecaniste anterioare. Călător necunoscut prin oraşul invizibil (Maşina de diseminare), Purgatorium 11, Demon feminin 6, Chipul dezamorsat - Muza înălţării 7 - Ape tulburi, Halucinant 11 - Natura dezorganizată, sunt doar câteva din denumirile lucrărilor care vor fi expuse.
   Expoziţia se înscrie într-un stil cu totul nou de pictură, ca şi viziunea fantastică, ce a dus la apariţia ei. Vizitatorul va avea impresia că tablourile se repetă prin tematică şi subiect, însă sub alte sensuri şi ipostaze. Halucinant este a 17-a expoziţie personală de pictură a lui Aldyn şi a treia pe care acesta o expune la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi, după Interferenţe (2011) şi Contact (2014). Pasionat de pictură şi literatură, Aldyn abordează în lucrările sale curente artistice precum realismul, hyperrealismul, cubismul, biomecanismul sau simbolismul. În domeniul graficii şi al picturii a realizat un număr de aproximativ 300 de tablouri de mici şi mari dimensiuni, cărora li se mai pot adăuga şi alte creaţii de artă digitală. Expoziţia Halucinant de Aldyn, va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi până pe 31 ianuarie 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu