marți, 22 noiembrie 2016

Daruri ale lui Suleyman Magnificul




Muzeul Național de Artă al României


București


25 noiembrie



   Vineri, 25 noiembrie 2016, ora 17:00, în Galeria de Artă Veche Românească va avea loc prezentarea uneia dintre cele mai spectaculoase descoperiri realizate recent în urma cercetării Colecției de Artă Veche Românească - un fond de țesături medievale purtând sigiliul sultanului Suleyman Mangnificul. Discuțiile vor fi susținute de prof. univ. dr. Eugen Nicolae – director al Institutului de Arheologie Vasile Pârvan din București, Raluca Cașaru – restaurator în cadrul Laboratorului de Restaurare Textile al MNAR – și Emanuela Cernea – coordonatorul Departamentului de Artă Veche Românească al MNAR.
    Despre trecutul acestor lucrări ne vorbea până mai ieri doar o legendă culeasă de Alexandru Odobescu de la monahii mănăstirii Bistrița. În urma unei complexe cercetări interdisciplinare desfășurate de specialiștii MNAR împreună cu cei din cadrul Institutului de Arheologie Vasile Pârvan al Academiei Române și cu susținerea colegilor din diferite muzee din Europa, America și Africa, țesăturile misterioase au putut fi datate și asociate cu unele dintre personalitățile marcante ale culturii medievale românești și universale, printre acestea aflându-se și figura încărcată de poveste a sultanului Suleyman Mangnificul.
   Conferința se va desfășura în cadrul programului Nocturnă Muzeală al MNAR când programul de vizitare a sediului central și muzeelor-satelit se prelungește până la ora 22:00.

Pentru a participa la eveniment, utilizați butonul Înscrie-te online (http://seeker23.0fees.us/MuseumRegistration/Registration.php) de pe site-ul www.mnar.arts.ro sau sunați la 021.314.81.19.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu