luni, 28 noiembrie 2016

Darul Sfântului Nicolae – Comuniune și dăruire




Inițiative de toată lauda


Galeriile de Artă Top Art, Iași


28 noiembrie - 5 decembrie 2016





    Exprimându-și liber gândurile, sentimentele, emoțiile prin înalta vibrație spirituală care o conferă arta, artistul se regăsește în opera sa, prin condiția ontologică și axiologică a creatorului, oferind, astfel, cu pasiune, alterității frumosul cultural. Aceste valențe sufletești superioare, care pun în valoare artistul, îl sensibilizează, totodată, și față de nevoile materiale ale aproapelui său.
   Astfel, prin acte de frumoasă generozitate, artiștii au donat unul sau mai multe tablouri pentru constituirea Expoziției de Pictură Darul Sfântului Nicolae, găzduită la Galeriile de Artă Top Art – Casa Cărții Iași, unde vor evolua cu sprijinul și interesul iubitorilor de artă, care susțin cultura.
   Suntem convinși, așadar, că darul din inimă al artiștilor invitați se va materializa pentru sprijinirea copiilor Nicoleta și Andrei Dodoc care au rezultate bune la învățătură, în ciuda faptului că locuiesc în condiții dificile, într-o cămăruță dintr-un grajd, fără apă și lumină.
   Ideea acestei licitații caritabile a venit în urma articolului cuprins în ediția din 20 octombrie 2016 a cotidianului național Adevărul, de unde am aflat despre accidentul vascular suferit de Ioan Dan Dodoc care trăiește, alături de cei doi copii ai săi, în sărăcie și nevoi. Mama copiilor se pare că i-a părăsit în urmă cu opt ani, dar tatăl a continuat să aibă grijă de mica sa familie.
Ne dorim, așadar, ca organizarea licitației caritabile luni, 5 decembrie 2016, la Galeriile Top Art – Casa Cărții din Iași, începând cu ora 18:00, posibilă prin concursul și participarea tuturor celor care vor susține acest eveniment, să se concretizeze prin achiziționarea tuturor tablourilor dăruite de artiști, pentru a se aduna, astfel, o sumă cât mai importantă de bani care să aducă bucurie și mângâiere acestei familii, în chiar ajunul Sărbătorii de Sfântul Nicolae, când copiii așteaptă cu multă emoție darurile.


    Mulțumim încă o dată și pe această cale tuturor artiștilor, instituțiilor de stat și celor private, reprezentanților mass-media, colecționarilor și iubitorilor de artă, oamenilor de afaceri care au dat curs invitației de a participa la această expoziție cu scop caritabil și care sperăm să își manifeste interesul de a participa la licitație pentru una sau mai multe lucrări de artă.
    Artiștii care participă la expoziție sunt: Aurel Dan din Baia-Mare, Vasile Doru Ulian, Dumitru Bostan și Dumitru Bezem din Piatra Neamț, Cornel Drăgan Târgoviște, Mihai Potcoavă, Valentin Tănase, Domo Andrei, Marin Mihai Cârstea, Ioan Oratie, Gabriela Ricșan, Maria Jarda, Magda Isăcescu, Marcel Chirnoagă și Dorina Pădineanu din București, Teodor Vișan din Galați, David Croitor din Vatra Dornei, Maria Ghiuș din Onești, Doru Cernea, Viorel Vasiliu, Ghiță Leonard, Dan Hatmanu, Iulian Gavriloaie, Mihai Coțovanu și Ene Liviu Adrian din Iași, Iulian Bordeianu și George Șpaiuc din Botoșani.
Pentru mai multe detalii accesați: www.galeriile-topart.ro
Deschiderea Expoziției: 28 noiembrie 2016, ora 11.00
Vernisajul Expoziției 2 decembrie 2016, ora 17.00
în prezența domnului prof. univ. dr. Mihai Dorin,
specialist în domeniile istoriei culturii şi ideilor
Licitația 5 decembrie 2016, ora 18.00


Programul de vizitare al Expoziției:

28 noiembrie 2016 ora 11.00 – 19.00
29 noiembrie 2016 ora 11.00 – 19.00
30 noiembrie 2016 și 1 decembrie 2016 – închis
2 decembrie 2016 ora 11.00 – 19.00
3 decembrie 2016 ora 10.00 – 16.00
4 decembrie 2016 ora 10.00 – 14.00
5 decembrie 2016 ora 11.00 – 19.00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu