miercuri, 2 noiembrie 2016

Cotidian și social în anii `80. Munca, timpul liber și școala




Centrul de Studii în Istorie Contemporană


Hotelul Sheraton, București


8 noiembrie 2016





   Ultima dezbatere din anul 2016 organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană, în parteneriat cu Editura Manuscris, aduce în discuție viața cotidiană din perioada comunistă.    
   Dezbaterea intitulată Cotidian și social în anii `80. Munca, timpul liber și școala va avea loc marți, 8 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Hotelul Sheraton (Sala Arizona & Colorado) din București. Intrarea este liberă.
    Invitații noștri, care vor vorbi din perspective diferite despre ce însemna viața din acei ani, vor fi regizorul Nae Caranfil, criticul de film Irina Margareta Nistor și Germina Nagâț, directorul de Investigații din cadrul CNSAS. Dacă primii doi invitați vor vorbi despre experiențele lor personale (ca student și tânăr regizor, respectiv ca vocea inconfundabilă care realiza dublarea filmelor străine), Germina Nagâț ne va oferi o perspectivă de ansamblu a ce însemna supravegherea informativă de către Securitate în anii 80. Discuția va atinge câteva din aspectele legate de școală (între educație și propagandă), formele de petrecere a timpului liber într-un regim comunist, traiul zilnic într-o economie deficitară ori relația cu autoritățile (statul, partidul, Securitatea etc.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu