vineri, 18 noiembrie 2016

Colecția Mihai Vintilă



Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță


Caransebeș


25 noiembrie 2016





   Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, alături de Consiliul Judeţean Caraş-Severin și Fundația Artiștilor Plastici Vintilă – ARPLANA, organizează vernisajul expoziției de pictură Colecția Mihai Vintilă. 
  Evenimentul va avea loc vineri, 25 noiembrie 2016, începând cu ora 16:00, în foaierul instituției de cultură.
   Expoziția cuprinde o serie de tablouri (pictură ulei / acrylic, pe pânză, carton și icoane pe sticlă) ce aparțin reputatului pictor naiv și scriitor Mihai Vintilă. Trebuie menționat faptul că acestea sunt donate muzeului din Caransebeș și vor constitui Fondul Mihai Vintilă. Tablourile sunt pictate atât de donatorul acestora precum și de cunoscuți pictori din țară și străinătate.
  În cadrul acestei acțiuni este cuprinsă și lansarea de carte cu titlul: Dincolo de opt decenii, autor Mihai Vintilă. Programul va fi completat de un mini-concert sub conducerea Domnului dr. Romeo Dumitrescu.
   Prin această manifestare culturală se dorește stimularea creativităţii tinerilor prin educarea sensibilităţii şi gustului estetic, dezvoltarea competenţelor de comunicare şi socializare prin organizarea întrunirilor şi a dialogurilor cu artişti plastici și crearea oportunităţilor de recreere şi delectare.
   Scopul acestei acțiuni este familiarizarea diverselor categorii de public cu operele de artă plastică contemporană.
Această manifestare completează calendarul de activităţi aferent anului 2016.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu