joi, 24 noiembrie 2016

Cerul în Mâinile Tale
Inițiative de toată lauda


Complexul Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță, Galați


25 noiembrie - 25 decembrie 2016

    Vineri, 25 noiembrie 2016, cu începere de la ora 12:00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturiii Răsvan Angheluţă Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei Cerul în Mâinile Tale, manifestare care se adresează în special persoanelor care nu văd sau au deficienţe grave de vedere şi care vor putea descoperi cerul prin intermediul unor planşe pe care le vor putea "vedea” cu ajutorul pipăitului. Prin intermediul unor diagrame tactile, cele mai populare constelaţii vor putea fi descoperite de acum şi de persoanele cu deficienţe de vedere. 
    De asemenea, expoziţia va fi o provocare şi pentru văzători, care vor avea ocazia să testeze această experienţă senzorială prin intermediul unui joc de roluri cu ajutorul unor ochelari din pânză. Expoziţia este formată din două sfere cu constelaţii tradiţionale româneşti precum şi din nouă diagrame tactile scrise în alfabetul Braille, având şi caractere-desene în relief. Practic nevăzătorii au ocazia să descopere constelaţiile prin pipaitul diagramelor şi a sferelor.
   Tot în cadrul expoziţiei este inclusă şi o fotoexpoziţie despre constelaţiile româneşti tradiţionale, realizată de Alex Conu, singurul astrofotograf român nominalizat la Astronomy Photographer of the Year 2013, cea mai prestigioasă competiţie de astrofizică din lume. 
   Cerul în mâinile tale este un proiect educaţional itinerant, realizat de Complexul Astronomic Baia Mare. Până acum expoziţia a mai poposit la toate celelalte observatoare astronomice din România: Suceava, Bacău, Bârlad, Baia Mare, Constanţa, Piteşti şi Craiova. 
    Expoziţia va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi până pe 25 decembrie 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu