vineri, 14 octombrie 2016

Swedish Dads




Expoziție de fotografie


Johan Bavman


Casa Artelor, Timișoara


26 octombrie 2016






    Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului pentru creșterea acestora, cât și pentru dezvoltarea unor relații strânse cu ei, de la o vârstă fragedă. Expoziția de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal. Expoziția va fi deschisă pentru public începând cu 26 octombrie 2016, la Casa Artelor, Caffe Klapka, pe strada Episcop Augustin Pacha, nr. 8, Timișoara.
    Atunci când fotograful suedez Johan Bävman a devenit tată, a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă barbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor. La rândul lui, albumul a condus la realizarea unei expoziții de fotografie Swedish Dads, bazată pe portretele unora dintre puținii tați care au ales să stea acasă timp de cel puțin șase luni, alături de copii (www.johanbavman.se).
    Expoziția prezintă fotografiile a 25 de tați din Suedia și este expusă începând cu 26 octombrie la Casa Artelor, Caffe Klapka, pe strada Episcop Augustin Pacha, nr. 8, Timișoara, fiind un proiect comun între Institutul Suedez, Ambasada Suediei la București, Centrul FILIA și Casa Artelor - Direcția Județeamă pentru Cultură Timiș.
   Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 26 octombrie, la Caffe Klapka, începând cu ora 18:00, în cadrul căruia vom avea invitați speciali ce vor susține câte un discurs despre proiectul Swedish Dads.
Expoziția Swedish Dads va fi deschisă zilnic, între orele 10:00 și 00:00.
Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu