luni, 10 octombrie 2016

Patrimoniu cu bulină




Muzeul Municipiului București


Dan Lăcătuș


13 octombrie 2016




    Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la următoarea întâlnire din cadrul conferinţelor de joi din această toamnă cu specialistul Dan Lăcătuș care va vorbi despre Patrimoniu cu bulină, în ziua de 13 octombrie, ora 18:30, la Palatul Suțu.
    "Controversata bulină roșie de la atenționare și prioritate la stigmat. SOS patrimoniul architectural și identitar al capitalei României între salvare și dispariție, cutremur, inconștientă, rapacitate imobiliară și incoerență în determinarea politică. Disertație tehnică, antropologică și artistică.” (Dan Lăcătuș).
   Dan Lăcătuș este specialist Ministerul Culturii în domeniile restaurare arhitectură, inginerie-consolidare și restaurare structuri istorice. A fost implicat în urmărirea și coordonarea restaurării pentru următoarele proiecte ce au vizat clădiri precum: Ateneul Român, Biblioteca Central Universitară, Arcul de Triumf, Hotel Continental, Palatul Regal, Caru’ cu Bere, Hotel Cișmigiu, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Țăranului Român și a multor monumente de clasă “A” și “B” din București și din țară. În plus, semnează frecvent articole despre restaurare de clădiri, critică de artă și antropologie în publicații de specialitate.
   Intrarea este 10 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor MMB, în termen de 30 zile.
Coordonator conferinţe: Dr. Cătălin D. Constantin

Conferințele de joi continuă cu:

20 octombrie, ora 18:30, Chipuri românești ale Morții. Secvențe din iconografia secolelor XVIII-XIX, cu Cristina Bogdan
27 octombrie, Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?, Prof. Dr. Octavian Buda (cu ocazia acestei conferinţe, programul de vizitare a muzeului va fi prelungit până la orele 21:00, participanţii putând vizita astfel, după prezentare, expoziţia intitulată Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu