joi, 27 octombrie 2016

Marele Război de Întregire
Muzeul Casa Cuza Vodă


Galați


28 octombrie 2016

   Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi, în parteneriat cu Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria – Filiala Judeţului Galaţi vă invită vineri, 28 octombrie 2016, ora 10:00, la simpozionul cu tema: Armata română în Marele Război de Întregire, dedicat aniversării Armatei Române la 100 de ani de la intrarea României (14/27 august 1916) în Primul Război Mondial.
   Vor prezenta comunicări: prof. Căldăraru Cristian-Dragoş - Contextul militar internaţional al intrării României în Primul Război Mondial; gl. bg. (r) dr. Vulpe Ion - Situaţia armatei la data intrării României în Marele Război de Întregire; col. (r) Paraschivan Valerian - Armata Română între Pacea de la Bucureşti cu Puterile Centrale şi Pacea de la Paris; gl. bg. (r) Antohe Constantin - Generalul Eremia Grigorescu, erou al Marelui Război de Întregire.
    "A sosit un ceas pe care-l aşteptăm de peste două veacuri, pentru care am trăit întreaga noastră viaţă naţională, pentru care am muncit şi am scris, am luptat şi am gândit. A sosit ceasul în care cerem şi noi lumii, cinstit, cu arma în mână, cu jertfa a tot ce avem, cele ce alte neamuri, mai fericite, au de atâta vreme, unele fără să fi vărsat o picătură de sânge pentru aceasta: dreptul de a trăi pentru noi, dreptul de a nu da nimănui ca robii rodul ostenelilor noastre.” (Nicolae Iorga)
    Evenimentul se va desfășura la Muzeul Casa Cuza Vodă, secţie a Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi.
Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu