luni, 17 octombrie 2016

Ambient românesc - Ambient European: Conacul de la Mânjina
Agenția de Știri bune


Casa Memorială Costache Negri, comuna Costache Negri


19 octombrie 2016

   Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galați vă invită miercuri, 19 octombrie 2016, ora 12:00, la redeschiderea Casei Memoriale Costache Negri (Conacul de la Mânjina) care a aparţinut familiei marelui patriot.
   Manifestarea va începe cu o slujbă de pomenire şi continuă cu un program de muzică veche românească susţinut de Formația Kalofonis din cadrul Asociaţiei pentru Promovarea Patrimoniului Cultural.
   În istoria modernă a românilor, Costache Negri şi-a câştigat un loc aparte şi prin rolul acordat moşiei sale de la Mânjina de revoluţionarii paşoptişti. Aici s-au întâlnit prietenii lui Negri pentru a dezbate viitoarele idei programatice ale mişcării revoluţionare amintite.
   "Vizitatorul care trece pragul cadrului expoziţional actual, Ambient românesc - Ambient European: Conacul de la Mânjina, intră în atmosfera tradiţionalelor întâlniri de la Mânjina, la care erau prezenţi: Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza…Ospitalitatea spaţiului este conferită de obiectele de artă decorativă, fotografii și corespondenţă de familie, lucrări de artă plastică care au aparţinut lui Costache Negri, fiicei sale, familiilor surorilor lui, altor rude şi prieteni, mai mult sau mai puţin cunoscuţi publicului larg.
    Pas cu pas, sunt sugerate clipe de viaţă cotidiană patriarhală ale unor oameni care au gândit şi trăit momente importante ale istoriei naţionale." (muzeograf dr. Elena Ingrid Bahamat)
Evenimentul se va desfăşura în comuna Costache Negri, judeţul Galaţi. 
Vă aşteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu