marți, 13 septembrie 2016

Oglinzile Orientului
Lansare de carte


Muzeul Național de Artă al României, București


17 septembrie 2016

    Vă invităm sâmbătă, 17 septembrie 2016, de la ora 12:00, la lansarea catalogului care însoţeşte expoziţia Oglinzile Orientului. Pictură și grafică din colecțiile Muzeului Național de Artă al României.
    Deschisă cu ocazia Nopţii Muzeelor 2016, expoziţia Oglinzile Orientului poate fi vizitată la parterul Galeriei Naţionale până pe 25 septembrie. Curatorii și autorii catalogului sunt Mariana Vida şi Elena Olariu, specialişti în cadrul Secţiei de Arte Grafice a muzeului.
    Abordarea din perspectivă orientalistă a unui secol de artă românească se bazează pe o selecție de peste două sute de lucrări de pictură și grafică din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României și al Muzeului Colecțiilor de Artă, cărora li se adaugă o suită de piese de artă decorativă menite a evoca atmosfera epocii.
   "Catalogul conține trei studii introductive și în cuprinsul său apar ilustrate cele aproximativ 200 de lucrări expuse, precum și lucrări care nu au intrat în selecția finală, dar care vin în completarea cercetării efectuate. Valoarea publicației prezentate este dată și de faptul că reflectă o primă abordare sistematică în istoria artei românești inspirate de Orient și discutarea ei din perspectiva mișcării literare și artistice care în Occident a fost subsumată orientalismului". (Elena Olariu, curator)
Participarea la eveniment este gratuită (orele 12:00 - 13:30).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu