vineri, 9 septembrie 2016

Gentle Violence – Faces of Change




Expoziție de fotografie


Cristina Bobe, Sebastian Florea, Paul Lupașcu


Muzeul de Artă Contemporană, Sibiu


9 septembrie - 9 octombrie 2016




Curator: Laura Coltofean
Organizatori: Muzeul Național Brukenthal, Asociația Smart Med, FotografieMedicala.ro
Parteneri: Asociația Chirurgilor Plastici din România, MedLife, Clinica Zetta, Epson, Adrenallina, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

   Gentle Violence – Faces of Change este prima expoziție din România cu fotografii realizate în timpul intervențiilor chirurgicale estetice. Pornind de la cazul unor pacienți care au recurs la chirurgie plastică, expoziția sondează corpul și reprezentările proiectate asupra lui prin prisma conceptului de identitate (percepție asupra sinelui) cu mijloace audio, video și fotografice.
   Fotografiile sunt realizate de Cristina Bobe, artist vizual, în timpul intervențiilor chirurgicale desfășurate de dr. Adriana Radu (Life Memorial Hospital, București), dr. Horia Șiclovan (MedLife Genesys, Arad) și dr. Dragoș Zamfirescu (Clinica Zetta, București). Fotografiile prezintă, pe de o parte, portrete ale pacienților surprinse pe parcursul intervențiilor, iar pe de altă parte, momente specifice din timpul operațiilor estetice prin care aceștia au trecut – rinoplastii, abdominoplastii, liposucții, implanturi cu silicon și schimbare de sex. Fotografiile sunt animate de Paul Lupașcu, motion designer, și transpuse în sunet de Sebastian Florea, sound designer.
   Cristina Bobe este inițiatoarea primei platforme online de fotografie medicală din România - www.fotografiemedicala.ro. Artista își propune prin acest proiect să integreze arta în spitalele din România, ca o componentă cu un impact pozitiv asupra stării de sănătate fizice și psihice a pacienților.
   Proiectul Gentle Violence a debutat în 2014, la Muzeul Național Brukenthal, cu o primă expoziție (Gentle Violence – The Heart) dedicată inimii și chirurgiei cardiovasculare, iar în 2015 a fost prezentată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Photo Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu