joi, 25 august 2016

Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial




Piata Tricolorului


Bucuresti


26 august 2016





    Ministerul Apărării Naționale organizează vineri, 26 august, în premieră, ceremonii de Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, dedicate împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în război.
    În București, ceremonia specială va avea loc de la ora 17:45, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național și va cuprinde un concert de cântece patriotice susținut de Muzica Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul, împreună cu Corala Patriarhiei, un recital al naistului Nicolae Voiculeț și o expoziție cu obiecte de patrimoniu și fotografii, organizată de Muzeul Militar Național și Oficiul Național pentru Cultul Eroilor.
   Rostirea solemnă a numelor de eroi căzuți în Primul Război Mondial va începe la ora 19:15, fiind precedată de semnalul unui trompet și de ținerea unui moment de reculegere.    
   Personalități militare și civile din cadrul Ministerului Apărării Naționale, personalități publice, militari răniți în teatrele de operații și copii ai camarazilor lor care și-au pierdut viața în misiuni, urmași ai eroilor căzuți în conflagrație, alături de cetățeni, vor citi numele eroilor dintr-un volum editat de ONCE.
   De asemenea, între orele 17:30 și 23:00, pe un ecran amplasat în fața Palatului Cercului Militar Național vor fi proiectate fotografii și filme dedicate Centenarului.
   Ministerul Apărării Naționale îi invită pe cetățeni să asiste la toate aceste activități și să-i comemoreze împreună pe eroii Primului Război Mondial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu