marți, 16 august 2016

Redondo, cuib de rândunele




Arta plastica contemporana romaneasca


Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti


18 august - 15 septembrie 2016





    Avem plăcerea să anunțăm că joi, 18 august 2016, de la ora 19:00, la Biblioteca Națională a României (Symposium și Euphoria, parter) va avea loc vernisajul expoziției Redondo, cuib de rândunele, organizată în cadrul Proiectului Contemporanii în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Biblioteca Națională a României.
    În deschidere, vor lua cuvântul: domnul Octavian Gordon, Directorul Bibliotecii Naționale a României, și Maria Pașc, curatorul expoziției. Vernisajul va include și lansarea catalogului bilingv (româno-portughez).
    Expoziția Redondo, cuib de rândunele reunește peste 50 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și fotografie inspirate de regiunea Alentejo din Portugalia. Realizate în cadrul celei de-a doua ediții a rezidenței artistice organizate la Redondo în luna mai 2016, lucrările poartă semnătura unor reputați artiști români, provocați creativ: Ion Grigorescu, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Andrei Rosetti, Corina Dobre. Lor li s-a alăturat Mihail Alexandrescu, în calitate de artist fotograf. Daniel Nicolescu, scriitorul care a însoțit de asemenea grupul de artiști, pe tot parcursul acestei noi experiențe portugheze, semnează conținutul catalogului.
    Expoziția Redondo, cuib de rândunele poate fi vizitată, la Biblioteca Națională, în perioada 18 august – 15 septembrie 2016. Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu