marți, 23 august 2016

Metamorfoza formelor




Arta plastica contemporana romaneasca


Anatol Lazarev 


Chisinau, Republica Moldova


26 august 2016


 


    Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chișinău, în colaborare cu Filarmonica Națională Serghei Lunchievici din Chișinău organizează vineri, 26 august 2016, ora 15:00, la Galeria de artă a Filarmonicii Naționale Serghei Lunchievici din Chișinău, vernisarea expoziției de pictură Metamorfoza formelor a artistului plastic Anatol Lazarev.
    Pendulând între tradiție și inovație, expoziția lui Anatol Lazarev, pictor care locuiește la Slobozia situată dincolo de Nistru, constituie o meditație pe marginea limbajului artelor, a arhetipurilor, a formelor, a armoniei lăuntrice. Suprafețele compozițiilor sale alcătuite din fire de paie lucrate cu artă de bijutier abordează o tematică, deopotrivă, rurală și urbană, laică și religioasă, ridicându-se din contingent, prin transfigurare, spre transcendent. Având în vedere multiplele sale conotații culturale, în care gramatica limbajului plastic se armonizează cu geometria și culoarea muzicală a formelor, dar și cu literatura, prin tematica abordată, - expoziția Metamorfoza formelor este organizată pentru marcarea Zilei Limbii Române în Republica Moldova.
    Anatol Lazarev s-a născut pe 25 decembrie 1953, în satul Ciuburciu, raionul Slobozia, în Transnistria, Republica Moldova. În 1989 a absolvit Academia Națională de Arte a Ucrainei din Kiev. A expus în galerii prestigioase din Republica Moldova, România, Ucraina etc. și a primit nenumărate distincții. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu