sâmbătă, 2 iulie 2016

Omul antic: cotidian şi imaginar




Muzeul Municipiului Bucuresti


Raluca Iuliana Popescu


7 iulie 2016





    Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la următoarea întâlnire din cadrul conferinţelor de joi cu Dr. Raluca Iuliana Popescu, muzeograf în cadrul secţiei de Arheologie a Muzeului Municipiului Bucureşti pentru prezentarea Omul antic: cotidian şi imaginar desfășurată în data de 7 iulie 2016, ora 19:00, la Palatul Suțu.
    Conferinţa este inspirată de expoziția Omul antic: cotidian şi imaginar. Vasele grecești din colecția Maria și Dr. George Severeanu și va introduce publicul în atmosfera Greciei antice, urmărind evoluţia ceramicii greceşti din secolul al X-lea a. Chr. până în secolul al IV-lea a. Chr.
    Ceramica pictată greacă continuă să captiveze imaginaţia privitorilor de mii de ani. Majoritatea comunităţilor produceau vase cu forme şi mărimi diverse, în funcţie de utilitate, însă doar în puţine centre se creau astfel de obiecte de artă. Picturile explorează o mare varietate de subiecte, de la scenele de viaţă cotidiană la întrecerile sportive, luptele dintre războinici, legende şi fiinţe mitologice. Lumea reală şi cea imaginară se întrepătrund în aceste teme, oameni şi zei, animale şi fiinţe fantastice apar reprezentate împreună.
    Prezintă Raluca Iuliana Popescu, muzeograf în cadrul secţiei de Arheologie a Muzeului Municipiului Bucureşti. Doctor în Istorie al Universităţii Bucureşti, a participat la numeroase campanii de cercetări arheologice pe teritoriul municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov, a colaborat la organizarea unor expoziţii dedicate valorificării patrimoniului archeologic şi este autoarea mai multor contribuţii publicate în lucrări şi reviste ştiinţifice.
    Conferinţa este strâns legată de expoziţia Omul antic: Cotidian și imaginar. Vasele grecești din colecția Maria și dr. George Severeanu organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti la Palatul Suțu și deschisă până la data de 10 iulie 2016 (program de vizitare: marți -duminică, orele 10.00-18.00). Cu ocazia acestei conferințe din ziua de joi, 7 iulie 2016, programul de vizitare se va prelungi până la ora 21:00. Participanții la conferință vor putea astfel admira expoziția care a inspirat tematica prezentării.
    Intrarea este 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu.
    Conferințele din zilele de joi organizate de Muzeul Municipiului București vor fi reluate începând din luna septembrie 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu