vineri, 29 iulie 2016

Mineral Expo




Muzeul de Arta Constanta


11 - 14 august 2016





    Mineral Expo reprezintă mijlocul de exprimare a eleganței, a rafinamentului, a bunului gust. Ediția din aceasta vară a evenimentului  Mineral Expo se va desfașura în perioada 11-14 august 2016 și va fi gazduită de Muzeul de Artă Constanța. Conceptul Mineral Expo iși propune să aducă împreună iubitorii de frumos: bijutieri, artiști hand made, pasionați de geologie, cunoscători ai tainelor cristaloterapiei ,mineralogi, experți și critici de artă.
    Expoziția cu vânzare de cristale, bijuterii și minerale de colecție, va aduce în fața publicului constănțean, ca în fiecare an, exponate de senzație. Pentru aceasta ediție organizatorii au pregatit două prezentari de piese unicat:
- O serie de coliere din opal, care prezintă un joc de culori unic, fascinant. O feerie de lumină refractată în culorile spectului, formată prin fenomenul de interferență datorată microcristalelor mineralului, face din aceste piese adevarate opera de artă ale Pamantului. Între aceste coliere se regasesc și exponate de o înaltă calitate, din categoria Welo Opal, descoperite în zonele muntoase din provincia Welo Etiopia. Opalul, considerat piatra natională a Australiei, deoarece aceasta tara produce aproximatix 97% din cantitatea prelucrata, a fost prezent în bijuteriile de pe coroanele regale franceze iar unul din cele mai deosebite, cu tente rosiatice numit Arderea Troiei a fost daruit de Napoleon, Josephinei.
- O colecție privata de 12 cranii din cristal de cuarț extras din mina Ron Coleman Arkansas -Statele Unite ale Americii. Acestea au dimensiuni și claritati diferite, cel mai mare depasind 4 kilograme. Toate sunt realizate cu mijloace rudimentare, dar de o precizie și cu un finisaj excepțional. Piesele din colecție sunt asemanatoare celebrelor artefacte mayase, considerate mijloace de a pătrunde în alte universuri și civilizații precum Atlantida, Lemuria, Mu și Mieyhun.
     Totodată pe parcursul celor 4 zile, peste 25 de expozanți vor prezenta prin pricepere, maiestrie, eleganță și minutiozitatea detaliilor spectaculoasa lume a mineralelor. Mineral Expo (expozitii de bijuteri si minerale) este un proiect ambitios născut din pasiunea pentru frumoasa lume a cristalelor.

Interval orar de vizitare 10:00-20:00.
Intrare libera.
Vernisaj: 11 august 2016, ora 10:00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu