marți, 26 iulie 2016

Festivalul de Arta Tomisul Etern




Faleza Cazinoului


Constanta


prima editie, 30 iulie - 3 august 2016





    Exista o tendinta la nivel local si national de scadere a interesului comunitatii pentru activitatile culturale, una dintre cauze fiind poate invazia tehnologie media si centrelor comerciale moderne de mari dimensiuni unde tot mai multi oameni petrec timpul liber. Multi artisti si organizatori de spectacole si expozitii observa numarul in scadere al participantilor.     
    Asa a pornit poate ideea acestui festival, aceea ca artistii pot merge cu spectacolele in mijlocul comunitatii pentru a reface puntea de legatura cu locuitorii orasului. Promenada Cazinoului este probabil cel mai aglomerat pietonal al orasului. Festivalul de Arta Tomisul Etern este la prima editie dar se doreste a deveni o traditie pentru orasul Constanta. Initiativa apartine unui grup de profesori ai Colegiului de Arte Regina Maria sprijiniti de voluntarii asociatiei Simplu.
   In perioada 30 iulie - 3 aug 2016, in intervalul orar 18:00-22:00, vor avea loc concerte de pian, vioara, viola si expozitii de pictura, design si sculptura ale elevilor si profesorilor colegiului, invitat special fiind pianistul si profesorul Octavian Renea din Muechen, Germania, care va sustine si un masterclass in incinta colegiului in perioada 1-7 august atat pentru tinerii constanteni cat si pentru alti elevi ale altor institutii de profil din tara si strainatate.
    Accesul la evenimente este gratuit, va exista o cutie pentru donatii in zona expozitiei iar fondurile vor fi utilizate pentru lucrari de amenajare peisagera ale curtii colegiului. Incercam astfel sa creem spatii mai atractive tinerilor pentru socializare si studiu.

Va asteptam cu drag!

info: 0729 469 848 - andrei chivu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu