joi, 14 iulie 2016

Familia domnitorului Alexandru Ioan Cuza – documente civile




Muzeul Unirii


Iasi


14 iulie - 14 august 2016






    Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi - Muzeul Unirii - Centrul de Cercetare şi Conservare - Restaurare a Patrimoniului Cultural, Direcţia Judeţeană Iași a Arhivelor Naţionale și Direcția Județeană pentru Cultură Iași organizează, în perioada 14 iulie – 14 august 2016, expoziția Familia domnitorului Alexandru Ioan Cuza – documente civile.
   Vor fi aduse în faţa publicului, pentru prima dată, documente din patrimoniul Muzeului Unirii și Arhivelor Naţionale, precum: testamentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza; actele de naștere și botez ale copiilor Alexandru și Dimitrie; actele de înfiere ale celor doi copii; acte care fac referire la proprietățile familiei de la Ruginoasa, Dübling și Florența; documente privind procesul intentat doamnei Elena Cuza de către Dimitrie Theodor Cuza pentru anularea actelor de înfiere a copiilor, precum și a testamentului domnitorului, alături de alte documente și obiecte personale ale familiei domnitorului.
    Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 14 iulie 2016, ora 19:00, la Muzeul Unirii, str. Lăpuşneanu nr. 14. Evenimentul se va încheia cu un moment de muzică și poezie, Serată la Palat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu