sâmbătă, 18 iunie 2016

Sarbatorim Ziua Iei




Camping Valea Zanelor, Voinesti


24 iunie 2016





    Pe 24 iunie 2016, vom sărbători, pentru a patra oară consecutiv la Covasna, Ziua Universală a Iei!
    Ia este o adevărată matrice culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.
    Ziua Universală a Iei a fost iniţiată de comunitatea La Blouse Roumaine pe 7 ianuarie 2013 şi a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de ţări.

Cum sarbatorim Ziua Iei

*Purtăm o Ie, o cămaşă, un costum tradiţional sau un element de design identitar.
*Ne fotografiem, surprindem bucuria momentului şi frumuseţea locurilor în care ne aflăm. Punem imaginile pe Facebook, Instagram sau Twitter cu hashtagul #‎ZiuaIei2016 #‎lablouseroumaine #‎RomanianBlouse #‎IAday2016 , indicând locaţia unde au fost realizate.
*Ne întâlnim la ora 16:00, la Camping Valea Zânelor din Voinești, pentru o seară de cântec, joc și voie bună, cu Junii Covasneni, corul Voievozii Munților din Vâlcele, condus de Parintele Vasile Antonie și Nicolaie Cucu, Ana Sandulea, Bîrlǎ Alexandra-Elena, Sânzienele din Voinești coordonate de doamna Mirela Poteica. Vom avea și un târg cu meșteșugari și produse tradiționale: creatoarea de ii Luminița Bunghez, iconarii Matei Schinteie și Kornelia, Nicu Manea
Organizatori: SCT Covasna și Asociația GRIT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu