vineri, 17 iunie 2016

Istorie, cultură, patrimoniu



Muzeul Vasile Pogor


Iasi


editia a IX-a, 17 - 18 iunie 2016






    În perioada 17-18 iunie 2016 are loc Simpozionul Național Istorie, cultură, patrimoniu, ediția a IX-a, eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, sprijinit de Direcția Județeană pentru Cultură Iași și Asociația Patrimoniu pentru Comunitate Iași.
    Evenimentul se bucură de participarea unor nume importante din mediul științific national și internațional. Anul acesta, 48 de specialiști în muzeologie, istorie, conservare și restaurare se vor reuni pentru a dezbate despre cultură și civilizație românească în context european, politici culturale, precum și despre conservarea și restaurarea valorilor de patrimoniu. 
   Invitații vor susține comunicări la Muzeul Vasile Pogor (Iași), iar vizitele de documentare se vor realiza la Muzeul Mihai Codreanu și la punctele muzeale recent inaugurate de MNLR Iași, Dimitrie Anghel (Miroslava), Ionel Teodoreanu (Golăiești/Medelni). Lucrările susținute de participanți vor fi publicate în cel de-al IX-lea volum al Anuarului Muzeului Național al Literaturii Române Iași, Editura Muzeelor Literare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu