luni, 13 iunie 2016

Duduia. Scrisori din exil ale Elenei Lupescu




Lansare de carte


Diana Mandache


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


14 iunie 2016





    Marți, 14 iunie, de la ora 18:00, vă invităm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru evenimentul de lansare a unei cărți menite să ne ofere o nouă perspectivă asupra unui personaj care a adunat multe critici de-a lungul anilor: Duduia. Scrisori din exil ale Elenei Lupescu de Diana Mandache (colecția Corint Istorie).
    "Duduia era o femeie simplă, care prefera mâncărurile românești, făcea cozonac din plăcere, avea talia 44, folosea pudră Chanel 5 și îi plăcea să poarte haine franțuzești, deși mărturisea la un moment dat că nu-și mai cumpără, ci le transformă pe cele vechi, doar pentru a nu cheltui inutil și a ajuta Crucea Roșie și pe sărmanii români aflați la necaz.
     Sentimentele ei pentru Carol erau sincere, iar iubirii adevărate i se adăuga confortul unei vieți lipsite de griji. La scurt timp după căsătorie, Elena Lupescu, devenită din amantă soția Regelui, spunea prietenei sale Tantzi Cosăcescu: «nu titlul de Principesă mă face fericită, ci Omul, căci este Cel mai bun și Cel mai drept pe care l-am întâlnit. Să mi-l ție Dumnezeu sănătos și ferit de răutatea omenirii e ruga mea cea mai fierbinte».” - Diana Mandache

Vor lua cuvântul:
Diana Mandache, istoric
Alice Nastase Buciuta, redactor-șef Marea Dragoste
Liviu Mihaiu, jurnalist

Discuția va fi moderată de Ana Antonescu, redactor-șef al Editurii Corint.
Vă așteptăm echipați cu întrebări și chef de discuții! :)
Cartea poate fi comandată de aici:  http://goo.gl/JAHfHS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu