miercuri, 15 iunie 2016

Cealalta inima




Lansare de carte


Paul Tanicui


Point Art Hub, Bucuresti


18 iunie 2016





    Paul Tanicui, autorul poemelor din aceasta carte e cel care a scris romanul Quimera (Humanitas, 2015), despre care Andrei Codrescu spunea ca face parte "din familia lui Marquez si a lui Mark Twain". Este totodata scenarist si regizor de film. Ciprian Muresan este unul dintre numele de referinta ale Galeriei Plan B, un artist plastic de o versatilitate cu totul speciala, lucrarile sale fiind expuse in cele mai mari galerii de arta si muzee din lume - Centre Pompidou Paris, Tate Modern London, Centre d'art contemporaine Geneva etc.
    Daca poezia lui Paul Tanicui impresioneaza prin profunzime, muzicalitate si un excelent simt al masurii, gravurile lui Ciprian Muresan (concepute dupa capitolele cartii) se remarca printr-o rafinata complementaritate adusa acestor atribute: simplitate, dramatism, mister. Astfel textul si imaginea devin un tot, aproape fara fisura, cuvantul gasindu-si expresia in linie, iar linia intelesul in cuvant.
    Si asta, fara indoiala, face din Cealalta inima un proiect editorial unic in literatura romana contemporana! Lansarea cartii va avea loc in prezenta autorilor pe 18 iunie, ora 20:00, la Point Art Hub, strada General Eremia Grigorescu nr. 10, Bucuresti. 
    In cadrul evenimentului se va desfasura un performance artistic extraordinar sustinut de muzicianul iranian Mehdi Aminian
    Cealalta inima e tiparita in format de lux, coperta legata in piele, gravuri pe hartie manuala, intr-un numar de 99 de exemplare semnate de cei doi artisti, urmand ca in toamna acestui an sa fie reeditata de Editura Humanitas in editie obisnuita destinata marelui public.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu