joi, 12 mai 2016

Sub semnul lui 13




Arta plastica contemporana romaneasca


Gabriela Radulescu, Teodora Ciolan


Galeriile Cromatic, Craiova


13 mai 2016





    Gabriela Rădulescu prezintă un univers pictural propriu, din care ne împărtășește poezia formelor topite în culoare fluidă în care lumina are un rol primordial. Prezenţa sa în peisajul cultural craiovean aduce o meditație contemplativă a elementelor impalpabile ale naturii pe care le interpretează cu sensibilitate şi muzicalitate în vibrația armoniilor cromatice, cu sonorităţi care armonizează cele două lumi, interioară şi exterioară, ale artistei. 
    A urmat cursurile Şcolii Populară de Artă Cornetti Craiova, la clasele profesorilor Victor Pârlac şi Alfred Rece. Creaţiile sale s-au regăsit în ultimii şase ani în saloanele de iarnă, toamnă, primăvară ale Cenaclului Constantin Brâncuşi, pe simezele unor cunoscute galerii, ca Vollard de la Casa de Cultură Traian Demetrescu, Cromatic de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, Aman, la Muzeul de Artă din Calafat. Împreună cu Cenaclul Seniori Art a mai expus la Galeria Arta 2 şi la Filarmonica Oltenia. Lucrările i-au fost, de asemenea, admirate în expoziţii de grup care s-au regăsit şi la Centrul Cultural Româno-Bulgar Vidin sau la Alliance Francaise. Lucrările sale ne prezintă o mişcare sufletească egală cu sine şi în armonie cu universul înconjurător, armonie la cere suntem îndemnați să medităm şi să ne-o însușim. (Teodora Ciolan).
   Teodora Ciolan şi-a cultivat pasiunea pentru pictură sub îndrumarea profesorului Costas Cicioş, fiind absolventă a Liceului de Artă din Craiova. Lucrările sale ne descriu prin tuse energice o lume picturală din care suntem invitați să absorbim o luminozitate reflectată din surse exterioare în fiecare tuşă sau pată de culoare. Contrastele cromatice de calitate înnobilează simezele craiovene prin trăiri sufletești într-o viziune cu un suflu romantic punctat de accente realiste. Este totodată un nume în Saloanele organizate de Cenaclul Constantin Brâncuşi în instituţii de cultură din Dolj precum Casa de Cultură Traian Demetrescu, Muzeul de Artă Calafat, Alliance Francaise, Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman, dar şi din Bulgaria - Centrul Cultural Româno - Bulgar Vidin şi multe altele. Pasiunea pentru pictură se regăseşte în fiecare creaţie a sa, ce-i este punte de legătură cu iubitorii artei plastice pe care îi atrage într-un univers al frumosului integrat în contextul realității.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu