joi, 19 mai 2016

Religia în spațiul public




Institutul Francez Iasi


24 mai 2016




   Marți, 24 mai 2016, ora 18:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, Revista de cultură contemporană TIMPUL vă invită să participați la dezbaterea Religia în spațiul public. Vor participa: prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, FSSP, UAIC, prof. univ. dr. Dănuț Jemna, FEAA, UAIC, conf. univ. dr. Ioan Alexandru Tofan, FSSP, UAIC. Dezbaterea va fi moderată de conf. univ. dr. George Bondor, redactor-șef al revistei TIMPUL.
   Evenimentul Religia în spațiul public face parte din seria dezbaterilor de idei TIMPUL 140, pe care Institutul Francez Iași și revista TIMPUL le realizează pe parcursul acestui an, cu prilejul momentului aniversar al revistei noastre.
    Dezbaterea de idei cu tema Religia în spațiul public vizează analiza configurației actuale a spațiului public românesc, inclusiv a posibilelor lui maladii, precum și identificarea locului pe care religia îl are și ar trebui să îl aibă în sfera publică. Principalele întrebări la care vor răspunde invitații, specialiști recunoscuți în această problematică, sunt: Cum este configurat spațiul public românesc și cum ar trebui el să fie reconstruit? Ce model de sferă publică este dezirabil în România zilelor noastre? Care este locul religiei în societățile actuale, intens secularizate, dar totodată traversate de pericolul intoleranței religioase? Există un conflict al normelor din care religia face parte în societățile de astăzi?   
Evenimentul este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.  
   Participarea este liberă. Dezbaterea se adresează atât publicului specializat, cât și elevilor și studenților interesați de înțelegerea adecvată a fenomenelor sociale și culturale ale zilelor noastre.
***TIMPUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu